Annons

80-årskalas med barnen i fokus

Röke I år fyller Röke IF 80 år och det ska firas rejält.Fokus ligger på barnen som är en förutsättning för att föreningen ska kunna fortsätta att leva, samt vara den viktiga mötesplats som den är i dag.
Hässleholm • Publicerad 1 september 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Kjell Lindfors, Björn Andreasson, David Lundin och Anton Dahlgren slår ett slag för Röke. Foto: Helén Fingalsson
Kjell Lindfors, Björn Andreasson, David Lundin och Anton Dahlgren slår ett slag för Röke. Foto: Helén Fingalsson

Förberedelserna inför firandet pågår för fullt och egentligen är det bara vädergudarna som inte riktigt har kunnat ge något svar på hur vädret ska bli. Förhoppningsvis är inte all värme och sol för i år förbrukad.

Det var 1938 som föreningen såg dagens ljus, men först 1960 kom fotbollslaget med i seriespelet.

Annons

I slutet av 80-talet bildades en ordentlig ungdomsverksamhet. Den här ungdomsverksamheten bedrivs idag ihop med grannbyn Hörja.

Men detta är inte det enda som händer i Röke i september. Helgen innan, närmare bestämt lördagen den 8 september, arrangeras en fotbollsturnering med början klockan 9.00 där intäkterna går till ALS-forskningen.

Det blir nu ingen vanlig fotbollsturnering utan lagen spelar på en uppblåsbar arena med tre meter höga kanter samt uppblåsbara mål. Lagen är mixade och nivån på bolltrixandet ligger på en varierande nivå.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons