Annons

Alliansen samlas kring fyra frågor

Osby • Publicerad 1 september 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Förstanamnen i allianspartierna i Osby: Maria Owiredu (KD), Erling Persson (L), Lars-Anton Ivarsson (M) och Niklas Larsson (C). Inför valet presenterar de nu fyra olika frågor som de vill prioritera om de tar makten efter valet. 			        Foto: Magnus Wahlström
Förstanamnen i allianspartierna i Osby: Maria Owiredu (KD), Erling Persson (L), Lars-Anton Ivarsson (M) och Niklas Larsson (C). Inför valet presenterar de nu fyra olika frågor som de vill prioritera om de tar makten efter valet. Foto: Magnus Wahlström

Med inte mer än en vecka kvar till valet samlas nu allianspartierna (C+KD+L+M) kring fyra valfrågor som de vill prioritera och jobba för under kommande mandatperiod.

Frågorna rör trygghet, valfrihet, näringslivet och kommunens ekonomi.

Annons

– Vi är till viss del en ny allians (jämfört med 2014) och vi ser en slags nytändning med nya personer, säger Niklas Larsson (C).

Gällande trygghet betonar de att alla invånare i Osby ska kunna känna sig trygga i kommunen och att orten måste få tillbaka en fast polisstation.

– Det är också en service till invånarna. Polis ska vara ett naturligt inslag, säger Lars-Anton Ivarsson (M).

Vad gäller valfrihet vill de på sikt återinföra lagen om valfrihet (LOV) för äldrevården i kommunen.

En långvarig följetong i kommunen är näringslivet. Här vill allianspartierna se en tidigare samverkan och dialog med näringslivet i olika projekt. De vill även att upphandlingar ska förbättras för att se till att det lokala näringslivet ”inte missgynnas”.

– Vi ser näringslivet som en garant för att Osby kommun ska fortsätta att utvecklas, säger Lars-Anton Ivarsson (M).

I ämnet ekonomi ser partierna skenande kostnader i kommunen som de vill sätta stopp för genom att exempelvis halvera försörjningsstödet, vilket de även motionerade om i början av sommaren.

– Posten måste innebära större krav på motprestation, säger Erling Persson (L).

De betonar dock att det skulle ta tid att uppnå den målsättningen.

– Det måste vara ett strategiskt arbete, säger Maria Owiredu (KD).

Annons

Kommunalskatten vill allianspartierna inte höja.

– Vi måste utnyttja skattepengarna på rätt sätt, konstaterar Erling Persson (L).

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons