Halv islossning för Rökes damer

Sport • Publicerad 1 september 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Rökes Sandra Malm punkterade matchen mot Trönninge med sitt 4–1-mål.                                          Foto: Jörgen Johansson/Arkiv
Rökes Sandra Malm punkterade matchen mot Trönninge med sitt 4–1-mål. Foto: Jörgen Johansson/Arkiv

De tre poängen innebar att Röke passerade Trönninge i tabellen och skaffade sig arbetsro.

– Vi hade rätt så bra kontroll. Vi fick inte igång spelet i första halvlek men jag tyckte att vi var klassen bättre hela matchen, säger Julius Sjödahl som tvingades göra två byten redan i den första halvleken.

– Vi fick ändra lite i positionerna men tjejerna hanterade det jättebra, konstaterar Röketränaren som bytte in Ida Larsen och Cathrin Dolk.

Två mål av Rebecka Zentio satte Röke i förarsätet. 1–0 kom efter en dryg halvtimme när Zentio gav sig iväg på en dribblingsraid där hon gick förbi tre-fyra spelare innan hon satte ledningsbollen förbi Julia Stagh i Trönningekassen.

2–0 nickade Rebecka Zentio upp i nättaket i efter ett högerinlägg från Soffi Eliasson.

2–0-ledningen i paus gjorde gott för självförtroendet och i den andra halvleken uppträdde Röke med ett större lugn i spelet, vilket gav längre anfall och flera fina kombinationer.

Emma Sjödahl utökade till 3–0 när hon nickade in Soffi Eliassons hörna.

– Vi har gjort för få mål på hörnor i förhållande till hur duktiga huvudspelare vi har. Nu hade vi ändrat litegrann, förklarar Julius Sjödahl.

Röke pumpade på och presterade riktigt fin fotboll men så stack Trönninge upp, fixade fram en hörna och ett reduceringsmål genom Maja Karlsson halvvägs in i halvleken.

Målet skapade viss oro i hemmalaget men efter en liten stund hittade Röke rätt igen och Sandra Malm stängde matchen när hon förvaltade ett friläge på bästa sätt och satte 4–1.

Fyra mål framåt och tre poäng gladde – även om Julius Sjödahl gärna hade sett att hans adepter hade satt ett par baljor till.