Annons

Kee Marcello bjuder på julshow i Malmö

Publicerad 4 september 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Kee Marcello, som var gitarrist i Europe mellan 1986 och 1992, berättar att hans showliv började med musikalen Rock of the Ages i Stockholm och Göteborg 2013 och 2014 där han spelade en specialskriven roll som sig själv.

– Där insåg jag att showformatet är fantastisk kul. Men så ville jag sätta ihop en show utan teater men med massor av musik, bra humor och happenings och där har vi hamnat i Rock the Night. Musiken står för sig själv och är fantastisk och så har vi humorn och inte minst samarbetet med publiken.

Annons

Rock the Night i det format som kommer till Malmömässan har Kee Marcello tagit fram tillsammans med magikern och humorartisten Stefan Odelberg och de började framföra den på Sundspärlan i Helsingborg förra året.

– Sedan har den utvecklats och fortsätter också att utvecklas hela tiden, säger Stefan Odelberg.

Med sig på scen i Malmö har Kee Marcello och Stefan Odelberg också musikalartisten och sångerskan Nina Söderquist som senast var i Malmö när hon spelade Lady of the Lake i Spamalot på Nöjesteatern 2010.

– Jag fick mitt stora genombrott med Spamalot i London, berättar Nina Söderquist. Efterhand har det blivit mer och mer rock för min del för det är där mitt hjärta ligger. Rock the Night är dessutom extra roligt för det är rock’n’roll på riktigt. Jag är väldigt glad för det här.

Nyast i Rock the Night är sångaren Erik Nytomt från Värmland. Han bor sedan tre år i Dalby och sjunger i egna bandet De Van, frilansar som artist och har också medverkat i talangprogrammet The Voice

– Rock the Night är extra roligt eftersom en av anledningarna till att jag började sjunga över huvud taget var ett kassettband med Europe som jag fick när jag var liten, det var ett av mina första. Och så ringde Kee och ville ha med mig i det här. Fantastiskt!

Hur ser uppläget för Rock the Night ut?

– Jag spelar en karaktär som heter Pick Power-Riff som ser till att hålla ordning och oordning på showen, förklarar Stefan Odelberg. Sedan är den i grunden en hyllning till rockmusiken med alla de där hittarna som Kee har varit med och spelat live men även många andra grupper som till exempel Twisted Sister, AC/DC och Kiss.

– Sedan är vi absolut inte rädda för att driva med genren, lägger Kee Marcello till. 80-talet var en väldigt komisk era och Stefans karaktär Pick Power-Riff är en övervintrad hårdrockare som är helt inne i sin roll. Allt är up for grabs och allt dras fram i dagsljuset på ett roligt sätt.

Hur har ni valt låtarna till showen?

Annons

– Det var mycket kill your darlings kan jag säga, säger Nina Söderquist. Jag är ett stort ACDC-fan så naturligtvis är det ACDC med men jag är också en fan av 80-talsrock över huvud taget så det här är en orgie i musik för mig

Är det någon låt som du tycker är extra rolig att framföra?

– Allt är egentligen roligt men Bonnie Tylers Total Eclipse of the Heart är en favorit, säger Nina Söderquist.

– När Nina sjunger den är det fantastisk stämning i lokalen, det kan jag lova, säger Kee Marcello.

– Eller när vi står och headbangar och hoppar till Jump och The Final Countdown, kontrar Nina Söderquist. Det är grymt.

Kee Marcello menar också att även om det är extra roligt med låtar som han själva har spelat på scen tidigare så uppskattar han mycket att framföra andras material också.

– Final Countdown har jag spelat ett antal gånger så det är kul om det är material som är nyheter. Det är en annan sorts charm. Men roligast med den här showen är ändå gemenskapen, att vi gör allt tillsammans.

Rock the Night framförs på Malmömässan i Malmö 7/12, 8/12, 13/12, 14/12 och 15/12.

bild 1/2
Rock the Night - Stefan Odelberg, Erik Nytomt, Kee Marcello och Nina Söderqvist.
I Rock the Night bjuder Stefan Odelberg, Erik Nytomt, Kee Marcello och Nina Söderquist på en klassisk rockhits från 80-talet varvat med humor och överraskningar. Foto: Gunilla Wedding
Rock the Night - Stefan Odelberg, Erik Nytomt, Kee Marcello och Nina Söderqvist.
I Rock the Night bjuder Stefan Odelberg, Erik Nytomt, Kee Marcello och Nina Söderquist på en klassisk rockhits från 80-talet varvat med humor och överraskningar. Foto: Gunilla Wedding
Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons