Annons

Vandrardag på Hovdala

Hässleholm Eftersom den årliga vandringsfestivalen på Hovdala är inställd arrangerar Hässleholm Hovdala Vandrarförening (HHVF) en egen vandrardag som även är ett led i den traditionella ”Sverigevandringen” som arrangeras med Svenska Gång och Vandrarförbundet.
Hässleholm • Publicerad 4 september 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Eftersom den årliga vandringsfestivalen på Hovdala är inställd arrangerar Hässleholm Hovdala Vandrarförening (HHVF) en egen vandrardag som även är ett led i den traditionella ”Sverigevandringen” som arrangeras med Svenska Gång och Vandrarförbundet.

Det finns sju olika sträckor, alla med sin egen charm och färdledare, att välja mellan. Gemensamt är att alla startar kl 9:30.

Annons

Ingen föranmälan. Startplatsen är på Hovdala Slott, förutom Posta-Nilla-vandringarna som startar på Norra Station och avslutas på Hovdala slott.

Följande leder finns; Höjdarnas Höjdarled, östra 13 km, Höjdarnas Höjdarled, västra 9 km, Jakten på Gullspira, östra 9 km, I Posta-Nillas spår, östra 13 km, I Posta-Nillas spår, västra 13 km (topp-tema), Skrivarvandring, ca 5 km, Caspers slinga, ca 4,5 km, Mindfullness-vandring (Tag med sittunderlag).

Dagen avslutas tillsammans med korvgrillning på Borggården kl 12:30-14. Arrangemanget är gratis.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons