Annons

Malmös möjligheter

Krönika Om man vill tråka ut, eller irritera kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh kan man säga ”bilden av Malmö”.
Malmö • Publicerad 5 september 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Om man vill tråka ut, eller irritera kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh kan man säga ”bilden av Malmö”. bara begreppet får henne att rulla med ögonen.

Annons

Är det okunskap eller illvilja som gör att Malmö svartmålas?

Stjernfeldt Jammeh tycker att man klumpar ihop ”Malmö” till en enhet, som om polis, socialtjänst, arbetsförmedling och stadsplanering sitter i samma hus och med en gest skulle kunna lösa problem.

Hon beklagar sig även inom det egna partiet om riksförtjusningen i att fördöma Malmö.

Annons

Det finns många ideologiska skiljelinjer mellan mig och Katrin Stjernfeldt Jammeh. Hon menar att utvecklingen för Malmö går åt rätt håll, med bättre skolresultat och färre beroende av försörjningsstöd. Men socialdemokratin har trots allt haft lång tid på sig för att dra Malmö på rätt köl – och ännu inte lyckats. Men om en sak är vi överens: varför förvanska bilden av Malmös problem, när man kan diskutera de riktiga. Och diskutera de möjligheter som finns. När hörde man en diskussion om Malmös möjligheter senast?

Martina JarminderSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons