Annons

Frågetecken i IFK Osby

Sport • Publicerad 7 september 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Viktig påskrift: Lagkaptenen Benjamin Persson fortsätter i IFK Osby.       Foto: Stefan Sandström
Viktig påskrift: Lagkaptenen Benjamin Persson fortsätter i IFK Osby. Foto: Stefan Sandström

Linus Persson fick sin tredje varning och Ekrem Dibrani blev utvisad i förlustmatchen mot Ronneby. Det innebär att de är indisponibla i kväll.

Comebackande Jonatan Persson har varit sjuk i veckan medan hans bror Benjamin Persson går en kamp mot klockan för att komma tillbaka efter knäskadan. Även Ludvig Lindmark dras med en fotskada. Det finns med andra ord flera frågetecken kring försvarsfronten.

Annons

– Det har varit lite tufft på backsidan de senaste veckorna. Och sedan är det osäkert om Albin Ekström kan komma loss från sitt nya jobb i Malmö, säger Jocke Hansson.

– I den bästa av världar hade vi självklart velat ha med våra tongivande spelare i den här matchen. Samtidigt har de som kommit in fått mer rutin och jag räknar med att vi ska kunna ställa ett bra lag på planen och ge Hörviken en rejäl match. Vi har ju vetat om detta i veckan och jobbat därifrån, säger IFK Osbys huvudtränare Mattias Nilsson som behöver ta sig en funderare även kring målvaktsfronten eftersom både Niklas Stenfeldt Karlsson och Simon Fredriksson har varit sjuka i veckan.

Efter debaclet i Ronneby är IFK Osby i stort behov av poäng för att kunna ta sig förbi Nybro som i dagsläget parkerar på kvalplatsen.

– Det är bara måstematcher framöver. Ska vi försöka fixa det här någorlunda på egen hand så är det en trea som gäller. Gör vi bara vårt samtidigt som vi får lite hjälp så kan det gå vägen, konstaterar Hansson.

Den där lilla hjälpen får gärna komma från Älmhultshåll (Älmhult möter Nybro på söndag).

Blekingelaget Hörviken har framförallt en offensiv duo som Osby får se upp med.

– Det är ett tungt lag att möta och de har två fantastiska anfallsvapen i André Holgard och Simon Sjöblom så det gäller att vara vakna i backlinjen, säger Joakim Hansson och får medhåll av Mattias Nilsson:

– Sjöblom är stor och stark och duktig i allt – topp tre i serien. De slår mycket långt på honom, utvecklar Nilsson.

Simon Sjöblom har gjort tio mål medan André Holgard, som för övrigt är Christian ”Chippen” Wilhelmssons lillebror, har gjort tre från sin mer tillbakadragna roll.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons