Tungt poängtapp för Osby

Sport IFK tappade ännu en gång segern i slutminuterna.
Sport • Publicerad 7 september 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Efter bara ett år i IFK Osby vänder Otto Nilsson hem till Hässleholms IF igen. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Båda lagen trampade gasen i botten på Osby idrottsplats och bjöd publiken på en anfallsglad halvlek där ingen av aktörerna prioriterade defensiven.

Målchanser tillkom i nästan varje anfall och målen duggade tätt. De borde definitivt varit fler, framförallt med tanke på chanserna som hemmaspelarna skapade. Ingen nervositet, trots att matchen hade stor betydelse, visades upp och efter tio minuter gav matchens främsta spelare, Olle Kjellman Olblad, Osby ledningen efter ett fint väggspel.

Den unge Osbytalangen har fått sparsamt med speltid under våren men går nu från klarhet till klarhet och var matchens behållning med sitt trygga, smarta spel.

– Han kan bli riktigt bra och har växt sedan han fått förtroende hos oss, berömde Mattias Nilsson.

Nästkommande minuter chockade Hörviken genom två snabba mål och svarade upp mot hemmalagets starka inledning. Bortagänget från Blekinge var sylvasst i sina kontringar och när väl läge gavs utnyttjades dessa effektivt.

Hemmalaget fortsatte med sin anfallslust och skapade flera högoktaniga målchanser där man lyckades med att missa både ett öppet mål och flera frilägen, men med kvarten kvar kvitterade Haris Hamzic från nära håll.

2–2 stod sig till pausen trots alla hemmamöjligheter.

– Vi har haft flera tuffa matcher bakom oss. Klart att det blir ett sargat självförtroende om man inte gör fler mål på så många chanser, analyserade Nilsson.

Andra akten började försiktigare än den första men gästerna från Blekinge skapade de bästa chanserna, dock utan nätkänning. Efter en dryg kvart slet sig Otto Nilsson loss på en djupledsboll och slog in 3-2 till Osby, något som hemmapubliken trodde skulle räcka till tre sköna poäng efter ett par matcher med tunga poängtapp i matchernas slutskeden. Tyvärr upprepade sig historien ännu en gång och Hörviken kvitterade i matchens sista ordinarie spelminut då man nickade in en frispark.

– Oerhört tungt förstås eftersom det inte är första gången, suckade Mattias Nilsson vars lag dessutom fick slutföra matchen med en man mindre efter att Vilgot Clauss fick sitt andra gula med knappa kvarten kvar.

Det blir ett tufft race för IFK Osby som i första hand tampas med Nybro om att få kvala sig kvar i division 3, men även Gransholm kan blanda sig i vid vinst mot Ronneby.

– Vi kommer att fortsätta kriga och ta med oss denna matchen som ett stort fall framåt efter djupdykningen i Ronneby, avslutade Mattias Nilsson.