Annons

Uppdrag: Rädda kontraktet

Sport William Andersson vill hjälpa HIF att hitta tillbaka in i ”fjolårsbubblan”.
Sport • Publicerad 7 september 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
William Andersson är tillbaka i Hässleholms IF som i kväll tar sig an serieledande Bromölla på Österås. Foto: Stefan Sandström
William Andersson är tillbaka i Hässleholms IF som i kväll tar sig an serieledande Bromölla på Österås. Foto: Stefan Sandström

Den 22-årige mittbacken dök upp i den grönvita derbytruppen för en vecka sedan och gjorde ”nydebut” i den 88:e minuten.

Varför lämnade du Prespa Birlik efter en halv säsong?

Annons

– Jag lämnade ju HIF för Prespa för tränarens (Zlatan Nalic) skull. Vi hade ett bra halvår i Prespa och jag lärde mig mycket. Men under uppehållet fick tränaren ett erbjudande från högstaligan i Bosnien och tog det. Då kände jag att jag inte ville vara kvar. Det tog ju mycket tid att pendla också och vi hade åkt tåg tillsammans eftersom han kom från Sölvesborg.

Det var ganska upprört i HIF när du lämnade för ett annat division två-lag i februari. Var det några problem att komma tillbaka?

– Det tycker jag inte. Det har bara varit positivt från tränarna och laget.

Är du förvånad över att HIF kämpar i botten istället för toppen?

– Jag är väldigt förvånad att HIF ligger där de ligger, det är ju i stort sett samma lag som vi hade förra säsongen och med det laget slog vi Torn som ligger i toppen av ettan i år. Det finns fantastiskt duktiga spelare i laget.

Vad ska du bidra med i höst?

– Samma som jag bidrog med förra året. Jag ska tänka positivt, kämpa och ta med mig viljan in på träningar och matcher. Sedan får vi se om tränarna sätter mig på planen.

Hur mycket betydde derbysegern mot IFK Hässleholm?

– Såklart oerhört mycket. HIF spelade väldigt bra både mot IFK och Trelleborg och det var oerhört viktigt för både laget och klubben. Det bevisar vad laget kan.

Ikväll väntar serieledande Ifö Bromölla på Österås. Nykomlingen, som har en rutinerad stomme spetsad med välskolade yngre spelare, lever på ett starkt försvarsspel och är vass på kontringar. Av de tolv segrarna har åtta plockats med uddamålet.

Annons

Bromölla har bara gjort två mål mer än HIF – men HIF snittar ett mer insläppt mål per match jämfört med tabellettan.

Hur bra koll har du på Bromölla?

– Jag har ju inte sett dem spela men André Reinholdsson, Axel Rydén och Anton Magnusson är några gamla Mjällbykompisar som är jätteduktiga och har en stor del i att det har gått så bra. De har en bra kemi i laget, de kämpar och brinner för varandra. Då kommer man långt.

Vad behöver fungera för att ni ska rubba Bromölla?

– Att vi går in med rätt inställning. Att vi tänker tillbaka: ”hur var det när vi var så bra förra säsongen?” och kommer in i den bubblan igen.

Hur ska ni stoppa André Reinholdsson (tvåa i skytteligan med 15 mål) om han är tillbaka efter fotskadan?

– Det är att sätta mig där bak, så stoppar vi honom. Jag har spelat med honom i tre och ett halvt år. Det är en väldigt hårt jobbande anfallare som är duktig som bollmottagare och i djupled, plus att han har ett bra skott – nästan en komplett anfallare.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons