Annons

Klinga: ”Markstedt blir ännu jobbigare”

Sport Högerbacken vill se aggressivt Vittsjö mot KDFF
Sport • Publicerad 8 september 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Vittsjö fick en fin start på hösten med sju poäng på de tre första matcherna. Plumpen i protokollet kom borta mot Växjö innan landslagsuppehållet.

– Vi har lagt Växjömatchen bakom oss även om vi självklart har reflekterat över vad som inte fungerade och vad vi kan göra bättre, säger Lisa Klinga som tycker att laget har utvecklat offensiven under säsongen.

Annons

– Vi har blivit bättre som lag och behåller bollen längre sessioner, det är något vi jobbar på och eftersträvar. Sedan funkade det inte klockrent i början men vi har blivit bättre i det offensiva spelet.

Och för egen del?

– Jag tycker att jag har varit stabil. Jag kommer med mer offensivt än jag har gjort tidigare år och det tycker jag är roligt, säger den 27-årige ytterbacken som gärna pilar upp och ner längs högerkanten.

I morgon får hon möjlighet att göra det inför ögonen på den svenska förbundskaptenen Peter Gerhardsson som gästar Vittsjö IP.

Vad ska ni fokusera på när ni går ut till derbyt?

– Att vi är påkopplade från början så vi är med, vi kan inte komma ut och bli överraskade. Vi måste vara aggressiva, hela tiden jobba tillsammans och göra mål på de lägen vi får – för vi kommer att få lägen. Vi får inte lämna något åt slumpen.

Kristianstads DFF har inte råd att tappa poäng om laget på allvar ska utmana i toppen. Klinga räknar med att KDFF blir farligt på fasta situationer där inte minst Therese Ivarsson brukar hålla sig framme.

– Vi får vara lite vaksamma på fasta men det är inget nytt.

Fyra spelare från startelvan som spelade premiärderbyt i Kristianstad (1–1) har försvunnit från Vittsjö, däribland tre ur backlinjen. Sofie Junge Pedersen, CJ Bott och Tiffany Cameron har tillkommit.

– Det har inneburit att vi har fått högre kvalitet på spelartruppen och har ännu bättre konkurrens.

Annons

Men ni har också tappat er skyttedrottning?

– Det är klart att det märks att inte Linda Sällström är här. Men vi har utvecklats under våren och andra har klivit fram, säger Klinga och lyfter fram spelare som Michelle de Jongh och Clara Markstedt.

Kan du förresten bjuda på någon liten rapport från Paris?

– Jo, vi har kontakt jag och ”Sällis”. Hon jobbar hårt med franskan, hon gjorde mål i sin första match och hon trivs. Den största utvecklingen vi kommer att se är nog i språket. Hon brukar redogöra för vilka ord hon har lärt sig varje vecka, skrattar Lisa Klinga.

Med förra skyttedrottningen på fransk mark anfaller Vittsjö på bredare front samtidigt som andra får chansen att lägga beslag på matchvinnarrollen.

Kan du flagga för någon som har sett het ut på träningarna?

– Vi har ju inte varit full trupp (på grund av landslagsuppdrag) men jag tror att Clara blir ännu jobbigare än vanligt att möta.

Du har fått känna av det lite extra mycket i veckan?

– Ja, jag har fått vara kvar och utstå henne men det känns helt okej. Jag tror att hon avgör!

bild 1/3
Utvecklar franskan?
Foto: Jörgen Johansson
Lisa Klinga har skrivit på ett tvåårsavtal med Vittsjö. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Avgör derbyt?
Foto: Stefan Sandström
Utvecklar franskan?
Foto: Jörgen Johansson
Lisa Klinga har skrivit på ett tvåårsavtal med Vittsjö. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons