Annons

Pettersson kritiserar Nilssons agerande

Osby/Östra Göinge – Jag har inte varit med om något liknande, säger Anders Pettersson, (C), tidigare kommunalråd i Osby kommun, angående att Sofia Nilsson (C) bröt mot Centerpartiets interna regler i sin riksdagskampanj.
Östra Göinge • Publicerad 11 september 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

– Jag tycker inte det är OK att göra så här. Alla som ställer upp på listor på valsedlar förbinder sig att följa Centerpartiets etiska regler. Distriktsstyrelsen har varit i kontakt med Centerns riksorganisation om hur vi ska hantera det här.

Annons

[contentcards url="http://www.nsk.se/2018/09/09/brot-mot-interna-kampanjregler/" one_line="true"]

Henrik Wenander är professor i offentlig rätt på Lunds universitet.

Men frågan är hur allvarlig händelsen är och vilka konsekvenser den kan få. Att be att få ut ett medlemsregister har blivit mycket svårare sedan den nya datalagen GDPR infördes.

Annons

Men Vilhelm Persson tycker att det är en ganska lite skada som orsakats.

Vilhelm Persson menar att det kommer dröja ett tag när det visar sig rimligt eller orimligt att använda GDPR.

Centerpartiets riksorganisation vill inte kommentera händelsen utan hänvisar till lokal nivå och till distriktsordföranden.

bild 1/2
Osby 2014-02-13. Anders Pettersson Centerpartiet.
Osby 2014-02-13. Anders Pettersson Centerpartiet.
Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons