Annons

Olsson hoppas på medalj

Sport • Publicerad 12 september 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Anton Olsson har skaffat sig värdefull mästerskapsrutin som förhoppningsvis ska mynna ut i en medalj. Foto: Stefan Sandström
Anton Olsson har skaffat sig värdefull mästerskapsrutin som förhoppningsvis ska mynna ut i en medalj. Foto: Stefan Sandström

Orebrottaren Anton Olsson åker i väg till Slovakien på söndag. Där han för första gången ska vara med på ett världsmästerskap i brottning.

– I år var det min tur att åka, säger 20-årige Anton Olsson som både gör sitt första och sista JVM då han nästa år faller för åldersstrecket.

Annons

Olsson har haft hård konkurrens i sin klass med Varbergsbrottaren Oskar Johansson som numera är senior.

Orebrottaren har dock en del internationell rutin då han deltagit på ett flertal EM för både ungdom och juniorer.

– Jag skulle även varit med på ett UVM men det året blev det inget VM av budgetskäl, säger Olsson.

Som har rätt så bra koll på sina blivande motståndare i Trnava.

– De som är med på EM kommer också till VM. Plus några till som kommer från Asien. Länder som Iran och Sydkorea är väldigt duktiga. Jag rankar för övrigt Iran som ett av världens bästa brottarland. Men så har de fler brottare än vad vi har invånare i Sverige, säger Anton Olsson som brottas i en tuff klass.

– 82-kilosklassen är alltid väldigt tuff med många väldigt duktiga brottare.

Anton Olsson hoppas att det ska gå bra i Trnava.

– Men det är mycket som skagå rätt då man ska vara i bra form just den dagen och att lottningen är gynnsam.

– Jag kan ta mig till final om allt stämmer. Jag vet att kapaciteten finns för det. Men jag känner ingen press så vi får se hur långt det räcker.

Anton har under året haft en hel del problem med skador. Bland annat är det en knäskada som hindrat honom från att prestera på topp.

Annons

Hur är skadeläget inför JVM?

– Det är betydligt bättre. Jag hade problem med det yttre ledbandet men det är inget som kommer att hindra mig i Slovakien.

– Men samtidigt så känner jag mig lite allmänt sliten i kroppen då det varit en fruktansvärd tuff säsong. SM ligger lite dumt till för oss som tävlar internationellt. De stora mästerskapen är ju på sommaren då det normalt är viloperiod för brottarna.

Hur ser framtiden ut efter juniortiden?

– Jag kommer att satsa på att vara med på U23-mästerskapen. Min största konkurrent här hemma, Oskar Johansson, har jag plusstatistik mot.

– Alex Kessidis kommer gå ner till 77-kilosklassen då han satsar på OS 2020. När det gäller detsamma för egen del är nog OS 2024 mer realistiskt.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons