Annons

Häktad begärs överlämnad

HÄSSLEHOLM En 28-årig man som tidigare varit bosatt i Hässleholm har begärts överlämnad till Danmark enligt en nordisk arresteringsorder.
Hässleholm • Publicerad 13 september 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

En 28-årig man som tidigare varit bosatt i Hässleholm har begärts överlämnad till Danmark enligt en nordisk arresteringsorder. Mannen anhölls i sin frånvaro för en knapp vecka sedan och anhållningsbeslutet kunde sedan verkställas i måndags. Under tisdagseftermiddagen hölls häktningsförhandlingar mot honom bakom lyckta dörrar.

Åklagaren från riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet begärde också ett tre datorer och en mobiltelefon som beslagtogs i samband med en husrannsakan skulle överlämnas till Danmark, vilket bifölls.

Annons

Tingsrätten beslutade att mannen ska fortsätta sitta häktad i Kristianstad i väntan på överlämning till Danmark. Häktningen omgärdas dessutom av restriktioner då mannen annars bedöms kunna undanröja bevis eller försvåra utredningen.

Mannen har en dom mot sig från 2010 då han var del i en stöldliga som härjade i södra Sverige.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons