Annons

Lastbilschaufför kraftigt berusad

Hässleholm • Publicerad 14 september 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var efter att flera personer strax före klockan 17 på torsdagseftermiddagen larmat polisen om en lastbil som framfördes vingligt på väg 117 genom Vankiva mot Bjärnum som den vådliga färden tog slut.

När polispatrullen som skickades för att stoppa och kontrollera lastbilschauffören fick stopp på fordonet möttes de av en 42-årig förare som var så berusad att han inte kunde blåsa i instrumentet som fastställer mängden alkohol i utandningsluften. Istället fick han följa med polisen till Centralsjukhuset i Kristianstad för provtagning.

Annons

Att förhöra honom efter provtagningen var inte aktuellt – mannen var helt enkelt så kraftigt berusad att han inte var talbar.

Istället fick han sova ruset av sig i en poliscell.

När han på fredagsmorgonen hade nyktrat till så pass att han kunde förhöras erkände han för polisen att han hade kört onykter.

I förhöret uppgav chauffören, som är serbisk medborgare och körde en lastbil registrerad i Slovakien, att han hade kommit med färja till Trelleborg och hade Hässleholm som slutmål.

Uppenbarligen missade han sitt mål med god marginal, för når polisen stoppade honom var han i höjd med Bjärnum.

Eftersom mannen inte är svensk medborgare anser åklagaren att det föreligger en risk att han flyr landet, så klockan 10.19 på fredagsförmiddagen anhölls han, misstänkt för grovt rattfylleri.

– Han ska sitta tills analysen av hans blod är gjord. Om analysen inte är klar innan anhållningstiden går ut kommer han att begäras häktad. En häktningsframställan måste i så fall göras senast måndag, säger Carina Berggren, som är inre befäl i Kristianstad.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons