Annons

Metallic Rollatorz årets höjdpunkt

Hässleholm • Publicerad 14 september 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Tyringedagarna anordnas under fredagen och lördagen, trots att det egentligen inte skulle bli något i år.
Foto: Stefan Sandström/ARKIV
Tyringedagarna anordnas under fredagen och lördagen, trots att det egentligen inte skulle bli något i år. Foto: Stefan Sandström/ARKIV

Det blev inget drag kring arrangemanget ”Tyringe på fötter” som hölls tidigare i somras. Därför arrangerar Partyfabriken och Hassans Tivoli under fredagen och lördagen Tyringedagarna, trots att de egentligen var pausade i år.

– Efter ersättningsdagen var det många som var på oss och ville ha Tyringedagarna tillbaka. Så i början av augusti togs beslutet, säger Svensson.

Annons

Och arrangören har märkt av ett oväntat stort drag och intresse. Företag kontaktade och ville samarbeta, kommunen hjälpte till med alla tillstånd, och bokningar trillade in.

– Så många förbokningar vi har i år har vi inte haft på åtta år, säger Svensson.

Programmet ska innehålla något för alla. De yngsta har ankrace, kramdjursparad och barnens timme på lördagen. På kvällarna är det underhållning av Partyfabriken, Perikles och DJ Timo Diablo.

Men Säle Svensson målar upp den tidiga fredagseftermiddagen, då det är seniorernas eftermiddag, som arrangemangets höjdpunkt.

– Först visar de som har seniorgymmet upp hur man kan gymma som senior, och sedan uppträder Metallic Rollatorz, säger Svensson.

Bandet består av pensionärer från Bjuv, den äldsta 94 år gammal, som klädda som glamrockare spelar svenska och engelska rocklåtar.

Det följs sedan av uppträdande av dragspelaren Stefan Persson.

– Det blir ett kanonprogram, utbrister Svensson.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons