Annons

Nämndeman kollapsade i rättssalen

Danmark Fredagens förhandling i rättegången mot Peter Madsen ställdes in efter att en person kollapsat i rättssalen.
Publicerad 14 september 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Den danske ubåtsbyggaren Peter Madsen döms för bland annat mord. Foto: TT
Den danske ubåtsbyggaren Peter Madsen döms för bland annat mord. Foto: TT

Bara en dryg timme av dagens förhandling hade förflutit då en nämndeman plötsligt föll ihop bakom domarens bord.

Ambulans tillkallades och rättegången tog inledningsvis en paus. Senare meddelade rätten att personen inte ska ha befunnit sig i ett livshotande tillstånd.

Annons

Under morgonen hade åklagaren, som yrkar på att Peter Madsen döms till livstids fängelse, påbörjat sin slutplädering i ärendet. Försvaret vill se att Peter Madsen döms till ett tidsbestämt straff.

Enligt denne ska Peter Madsen fantiserat kring och planerat mordet på Kim Wall, innan de gick ner i ubåten. Att det blev just hon var en slump, då Madsen tidigare bjudit in kvinnor till att åka ensamma med honom i farkosten.

Åklagare Kristian Kirk menar att Peter Madsen sedan filmat när han torterat och sexuellt våldfört sig på sitt offer. En kamera har hittats på ubåten, men utan ett minneskort. Inte heller Peter Madsens mobiltelefon har blivit funnen.

Det var vid 10.30-tiden fortfarande oklart när rättegången är planerad att återupptas.

Oscar Schau
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons