Annons

59:an nära premiärskräll

Sport Publiken bjöds på en thriller i Turbanhallen – Pergamon vände och vann.
Sport • Publicerad 16 september 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

– Vi är stolta över insatsen även om vi förlorar matchen berättar hemmaspelaren Daniel Nilsson.

Efter månader av väntan och förberedelser spelade BK 59:an från Hässleholm sin första unika match i herrarnas elitserie, en liga som anses som världens bästa. Engagemanget från supportrar var stort och en diger skara bowlingentusiaster vallfärdade till klassiska Turbanhallen under lördagseftermiddagen.

Annons

– Det är en spännande sport med många avgörande moment och elitserien i Sverige är verkligen bland det bästa man kan uppleva, beskriver Daniel Nilsson.

Att det var en speciell match visade sig även på motståndet som var Pergamon från Partille, dominanter av svensk herrbowling med flera svenska mästerskapstitlar under de senaste åren. Man mönstrade dessutom flera landslagsspelare i laguppställningen men det var hemmalaget som började tillställningen på bästa sätt. Med ett inspirerat spel och fokuserade slag kopplade 59:an greppet och ledde med 8–1 efter halva matchen, något överraskande med tanke på det starka motståndet.

– Vi har tränat mer än vanligt inför säsongen och visar idag att vi är väl förberedda för elitserien, förklarar Daniel Nilsson.

Tyvärr skulle matchen vända under andra halvan då Pergamon spelade upp sig betydligt och inte släppte 59:an nära poängmässigt i serierna. När krutröken lagt sig tog Partillegänget alla poängen med sig hem och slutresultatet skrevs till 9–10 men trots förlusten fanns det många bra saker att ta med sig.

– Det är Sveriges bästa lag vi möter idag och vårt mål för säsongen är att klara oss kvar i serien. Man måste tänka på att vi är nykomlingar. Bakom Pergamon är många lag jämna så därför känns årets elitserie väldigt öppen, konstaterar Daniel Nilsson.

59:ans topp för dagen var Daniel Ströbeck som imponerade och svarade för den högsta siffran under matchen med sina totalt 878 över fyra rundor.

– Våra nycklar till framgång är förutom hårdare träning också vår gemenskap. Många av spelarna har varit med i klubben under flera säsongen och vi blir starkare för varje år som går. Trivsel är fokus i 59:an, avslutar Nilsson.

bild 1/7
Christopher Narberg har tränat mer än någonsin och känner sig också bättre än någonsin, och hemma i Turbanhallen räknar han med att han och 59:an ska kunna ge Göta en rejäl match. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV
Daniel Ströbeck slog till med 878.             Foto: Stefan Sandström
Mikael ”Kvasten” Andersson och hans BK 59:an var ytterst nära poängkap i elitseriepremiären.                Foto: Stefan Sandström
Publiken trängdes i Turbanhallen.              Foto: Stefan Sandström
Bowling. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Nära, nära... men ingen poäng för Daniel Ströbeck och 59:an som föll med 9–10 i elitseriepremiären.   Foto: Stefan Sandström
Daniel Nilsson gjorde sin bästa match så här långt och var individuellt vassast med 900.      Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Christopher Narberg har tränat mer än någonsin och känner sig också bättre än någonsin, och hemma i Turbanhallen räknar han med att han och 59:an ska kunna ge Göta en rejäl match. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV
Daniel Ströbeck slog till med 878.             Foto: Stefan Sandström
Andreas Bergman
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons