Två mål av Andrew gav tung IFK-poäng

Sport 17-årige Lucas Johnsson gladde i debuten från start.
Sport • Publicerad 16 september 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Efter 90 sekunder av lördagsmatchen på Österås fanns det annars inte mycket som talade för att de gulsvarta skulle kunna skaka serietvåan.

Fri entré-publiken hade knappt hunnit sätta sig innan Midhad Jukovic klackade in 0–1 förbi Alexander Nilsson i IFK-målet. IFK kom också till spel utan starka kort som de avstängda Linus Svensson och Danny Gunnarsson och med Tommy Filipovic och Patrick Osiako på bänken.

Istället fick 17-årige Lucas Johnsson gå in från start som högerytter och det blev en sensationellt stark debut av honom.

– Han har tagit kliv i både B- och U19-laget. Det var roligt att se att han tog för sig och verkligen vågade, ansåg Daniel Nilsson.

Assyriska hade mycket boll första halvtimmen men IFK kom allt mer in i matchen och började ta för sig. I den 30:e minuten agerade också Mike Andrew kliniskt när man fick en chans i gästernas straffområde.

Den andra halvleken inleddes exakt som den första - nämligen med ett ledningsmål för Assyriska. Seriens skyttekung Simon Karlsson fick enkelt ta sig in i straffområdet och skjuta 1–2.

– Synd att vi släpper till tidiga mål i bägge halvlekarna, förklarade Nilsson.

Men utvecklingen av halvleken kom också att bli helt lik den första. I den 65:e minuten spelade Lucas Johnsson in bollen till kliniske Andrew som kvitterade. Johnsson som även varit inblandad i IFK:s första mål.

Faktum var också att bägge lagen kunde vunnit den här matchen och IFK imponerade faktiskt genom att gå för ett segermål. Närmast dock Assyriska när Midhad Jukovic svepte en boll längs ribban med 20 minuter kvar.

I ett starkt IFK-kollektiv var Joel Andersson bäst i fyrbackslinjen medan Lucas Johnsson och Nathaniel ”Anderson” Tongovula var kreativa i offensiven. Mike Andrew visade också sin målfarlighet genom att göra bägge målen.

bild 1/3
Nathaniel "Anderson" Tongovula imponerade på det centrala mittfältet. Foto: Stefan Sandström
Lucas Johnsson, 17, gjorde en stark debut i startelvan för IFK Hässleholm. Här spelar han fram till Mike Andrews 2-2-mål.
IFK-tränaren Daniel Nilsson var nöjd. Foto: Stefan Sandström