Annons

Två brons och många personbästa i Eslöv

Sport • Publicerad 18 september 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Även om det bara blev en av de rödvita som fick med sig medaljer hem så hade alla positiva besked med sig hem från Eslöv.

Till och med Skåneettan tillika Sverigesjuan i diskus för F14-kullen, Hässleholms Amelie Götesson, som hoppades på 32 meter men fick tre ogiltiga kast.

Annons

– Det blev en reaktion på hennes fantastiska diskussuccé de senaste veckorna. Hon fick inte rätt på det nu, men var stor i stunden och konstaterade att hon lärt sig jättemycket av tävlingen, säger Hallberg.

Upp på pallen fick Algot Hallberg gå två gånger. I stavhoppet blev han trea på 2,40, men rev ut sig på personbästahöjd. På 60 meter häck tog han sig till final med femte bästa tid, men kapade sedan drygt tre tiondelar i finalen och tog brons också där.

William Lindqvist blev fyra i kvalet på såväl 60 som 200 meter. Någon final i den senare grenen blev det dock inte eftersom benhinnorna gjorde ont.

– Han var jättebesviken över att inte kunna springa mer, för han var uttagen i stafettlaget också. Men om han har ont ska han inte tävla, säger Hallberg.

Linnéa Säfström hade gjort fem trestegshopp mellan som alla låg mellan 10,00 och 10,14. Men i sista försöket, när kvällskylan började dra in över Eslöv, fick hon allt att stämma.

– I träningsgruppen brukar vi köra att sista försöket ska vara det bästa. Hon satte ett rejält personbästa på 10,38 och blev femma i jättetuff konkurrens, säger Hallberg.

Ronja Sjöstrand siktade på 2,60 i stav, men fick nöja sig med 2,50. Det gav ändå värdefulla poäng till Skåne. Alicia Halldén nådde inte riktigt samma nivå som på träning.

– Det är lite tävlingsnerver, men hon har hoppat jättebra på träning och fullträffen kommer snart, säger Hallberg.

Matilde Janzen fick ett tufft schema med försök på 60 meter precis efter 600-meterslöpningen. Sedan var väntan lång till 1 500 meter, där hon ändå satte personbästa med fem sekunder.

Jacob Romberg fick kasta diskus med ena armen i gips, och trots de balansproblem det skapade gjorde han bra resultat.

bild 1/3
... och var även med på 60 meter gäck. FOTO: JIMMY SÄFVSTRÖM
Algot Hallberg tog två brons på Götalandsmästerskapen. FOTO: Lars Hallberg
Linnea Säfström slog rekord i tresteg...  FOTO: JIMMY SÄFVSTRÖM
... och var även med på 60 meter gäck. FOTO: JIMMY SÄFVSTRÖM
Algot Hallberg tog två brons på Götalandsmästerskapen. FOTO: Lars Hallberg
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons