Annons

Wittsjö finalklart efter hård semifinal

Sport • Publicerad 19 september 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Laget vid semifinalerna på Rya GK. Bakre raden från vänster: Oskar Larsson, Simon Troedsson och Erik Frederiksen. Främre raden från vänster: Maximus Persson, David Enarsson, tränare. Infälld Emil Nilsson som också varit en del av laget. FOTO: Emil Frederiksen
Laget vid semifinalerna på Rya GK. Bakre raden från vänster: Oskar Larsson, Simon Troedsson och Erik Frederiksen. Främre raden från vänster: Maximus Persson, David Enarsson, tränare. Infälld Emil Nilsson som också varit en del av laget. FOTO: Emil Frederiksen

Wittsjö GK har inte varit bortskämt med lysande framgångar på ungdomssidan på denna sidan av millennieskiftet. Men nu har klubben som en av fyra Skåneklubbar kvalat in till finalen av Matchligan. En final som spelas på Skyrups GK i mitten av oktober.

– Vi har tävlat mot klubbar som har mycket större verksamhet och fler spelare att välja mellan. Det gör det extra kul, säger David Enarsson, Wittsjö GK:s pro och killarnas tränare.

Annons

Efter fyra gruppspelsomgångar hade Wittsjö med 71 poäng placerat sig som tvåa i sin grupp, en poäng bakom Rya 2.

Därför var laget den gångna helgen på Rya GK för semifinalspel. Först besegrades Söderåsen med 3-1, och sedan Rya med samma siffror.

– Det var väldigt jämnt och bara något slag som avgjorde. Det var väldigt nervöst, men också utvecklande för grabbarna att hamna i situationer där man blir pressad och små marginaler avgör, säger Enarsson.

Till tävlingarna har lagen bestått av fyra spelare. Eftersom Wittsjögänget bestått av fem killar har de fått alternera.

I semifinalen var det Oskar Larsson, Simon Troedsson, Erik Frederiksen och Maximus Persson som spelade, medan Emil Nilsson fick stå över.

– Grabbarna har visat god träningsvilja och har roligt tillsammans. Där ligger mycket av framgången, de är tajta och hjälper varandra, säger Enarsson.

Simon Troedsson har bara spelat i ett par år, övriga ytterligare något år.

– Men det är först i år som de utvecklats ordentligt och varit på anläggningen mer eller mindre varje dag under sommaren, säger Enarsson.

När Europatourtävlingen Nordea Masters spelades på Hills utanför Göteborg för en månad sedan var David uppe med sina adepter för att titta.

De fick löftet att de själva skulle få spela där, om de tog sig till finalen av Matchligan. Kanske var den moroten det sista lilla som var tungan på vågen i avgörandet i helgen.

Annons

– Vi var uppe för att få lite inspiration. Nu kommer de att få spela banorna som proffsen spelar, konstaterar Enarsson.

Händelsen är inplanerad till en dryg vecka före finalen.

Som om det inte var nog med Matchligafinalen så gick Oskar Larsson och vann order of merit till Rookietouren, vilket gjort att han får spela final.

Eftersom spelarna har spelat på sina respektive handicap i kvalomgångarna imponerar Oskars insats än mer, då han har har betydligt lägre handicap än konkurrenterna bakom i listan.

– Han har haft en bra säsong utvecklingsmässigt, berömmer Enarsson.

De tolv bästa, inklusive delningar, kvalificerade sig till finalen. Simon Troedsson och Erik Frederiksen var en respektive två poäng ifrån att också nå en plats där.

Även den finalen är på Skyrups GK, och samma dag som Matchligans final. Vilket gör att han tvingas stå över den ena finalen.

– Oturligt nog drabbas Oskar eftersom han kvalificerat sig till båda. Vi kan bara hoppas att det blir en förändring till nästa år, så att inte finalerna går samtidigt, säger Enarsson.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons