Annons

75 000 för VM-deltagande

FOTBOLL Om Sandra Adolfsson – eller någon annan Vittsjöspelare – tas ut i den svenska VM-truppen nästa sommar blir det klirr i kassan för Vittsjö GIK.
Sport • Publicerad 20 september 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Om Sandra Adolfsson – eller någon annan Vittsjöspelare – tas ut i den svenska VM-truppen nästa sommar blir det klirr i kassan för Vittsjö GIK.

Frågan om höjd ekonomisk ersättning till damlandslag och klubbar har dragits i långbänk av Fifa men ett beslut väntas i oktober. Nu blir det istället damallsvenskans nya huvudsponsor Obos som visar vägen.

Annons

Klubbarna får 75 000 kronor för varje svensk eller norsk spelare som deltar i VM-slutspelet i Frankrike.

– Fifa särbehandlar män och kvinnor på ett sätt som visar att de inte tar ojämlikheten inom fotbollen på allvar. obos utmanar därför Fifa att till VM2019 erbjusa en rimlig mästerskapsbonus även för damklubbarna, säger Daniel Kjörberg Sirag som är koncernchef för Obos i ett pressmeddelande.

Redaktion
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons