Annons

”Kände att jag inte var färdig”

Sport • Publicerad 21 september 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Emil Martinsson är en given ledare på plan och därmed en viktig byggkloss i årets Rökelag.      Foto: Andreas Bergman
Emil Martinsson är en given ledare på plan och därmed en viktig byggkloss i årets Rökelag. Foto: Andreas Bergman

En hemvändande tränarfavorit blir nyckelspelare när Röke IBK jagar framgångar i årets division 1 i innebandy. Det blir comebackande Emil Martinssons uppgift att snickra ihop Röke IBK:s försvar.

Varför valde du att komma tillbaka?

Annons

– Jag hade tröttnat på att spela i lägre divisioner och kände att jag hade mer att ge. Röke gav mig chansen att vara med på försäsongsträningen och på den vägen är det. Det kändes lite som sista chansen för mig och jag är glad att jag tog den.

Vad är det som motiverar dig?

– Jag är i grund och botten en vinnarskalle och det är detta som driver mig. Dessutom har jag varit borta från eliten i över två år nu och jag vill bevisa för mig själv att jag håller på den här nivån.

Vad kan du tillföra?

– Jag vill ta en stor ledarroll och tillföra tyngd till laget. Därutöver gillar jag defensivt spel men jag kommer inte vara rädd för att gå på offensiva utflykter, då främst med mitt skott.

Vad är skillnaden mot tidigare upplagor av Röke?

– Vi har ett yngre lag i år. När jag spelade här senast fanns många rutinerade spelare att luta sig mot men nu är det tänkt att jag ska axla en sådan roll. Det är motiverande och jag har lärt mig massor av dem som spelat i Röke tidigare, speciellt Fredrik Nilsson som var en förebild för mig.

Hur är känslan inför säsongen som kommer?

– Bra! Vi har ett intressant lag med duktiga spelare och vi hoppas på framgång.

Tankar om försäsongen som varit?

Annons

– Kroppen känns bättre än på många år. Tränarna har hittat ett upplägg som passar och utvecklar alla samtidigt som jag lagt extratid på att träna upp ryggen som varit mitt problem. Vidare har det brukats allvar på ett annat sätt än tidigare och fokus har lagts på att göra rätt saker, vilket har fungerat väl.

Vad är lagets styrka?

– Klassiskt Rökespel, där ett bra försvarsspel är en viktig del kryddat med giftiga kontringar. Vi har många spelare som kan göra det lilla extra. Lyckas vi med detta kommer många lag att få det svårt mot oss.

Hur ser vardagen ut utanför innebandyplanen?

– Jag jobbar normalt som snickare men just nu är jag pappaledig. Det är fullt upp fast på ett härligt vis!

Andreas Bergman
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons