Annons

Historisk seger för BK 59:an

Sport • Publicerad 22 september 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
André Ekberg. FOTO: Stefan Sandström/Arkiv
André Ekberg. FOTO: Stefan Sandström/Arkiv

Förra veckans elitseriepremiär mot Team Pergamon verkar ha gett självförtroende för nykomlingen BK 59:an. Som mot alla odds spelade jämnt mot de regerande SM-mästarna från Partille.

Men det började trögare för Hässleholmslaget då de ställdes mot IKW Köping i den andra omgången. Gästerna, som övernattat i Hässleholm, verkade ha vaknat på rätt sida och vann den första serien med 3–2.

Annons

– De började riktigt bra och de kunde till och med haft 5–0. Vi hade lite flyt i slutet av serien då v vände två banpar, erkänner Sjöberg.

Vars 59:an sedan trampade gasen i botten och gjorde 14–1 på det tre serier som återstod av matchen. 5–0 i den andra serien betydde att det var 7–3 till 59:an när halva matchen var spelad.

– Då vi fick vind i seglen blev det för Köping att jaga under resten av matchen, säger Sjöberg.

Som sedan fick se sitt 59:an avgöra matchen i den tredje serien och med 4–1 gå fram till ointagliga 11–9. De vann sedan den lite avslagna sistaserien med 5–0 och kunde gå fram till 16–4 och sin första seger i landets högsta bowlingserie.

– Det hade varit tungt att förlora mot Köping då det är ett lag vi ska bakom oss när serien är slutspelad, menar Roger Sjöberg vars lag har som mål att hålla sig kvar i elitserien utan kval.

– Det var en riktigt bra laginsats. Det var inte direkt några jättetoppar utan alla kan ännu bättre.

André Ekberg har varit med om 59:ans hela resa upp i Sverigetoppen.

– Jag tror vi kommer att ta många poäng i hemmahallen som är erkänt svårspelad. Med tanke på Köpings fina start tycker jag vi gjorde det bra.

– De inledde starkt men jag var rätt säker på att deras spel inte skulle hålla.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons