Annons

Nu laddar Oscar Nilsson om för Tyskland

Sport • Publicerad 22 september 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Oscar Nilsson är inne i en ny fas av sin skyttekarriär.
Foto: JÖRGEN JOHANSSON/ARKIV
Oscar Nilsson är inne i en ny fas av sin skyttekarriär. Foto: JÖRGEN JOHANSSON/ARKIV

– Jo, landslagssatsningen har jag lagt på is just nu, förklarar Oscar Nilsson.

– Men nu tänker jag trappa upp träningen igen och det är klart att jag kommer att fortsätta skjuta i tyska Bundesliga.

Annons

Oscar Nilsson har genom sin karriär blivit den mest välkände skytten i Lönsboda PSK men plötsligt blev framgångarna färre och tävlingarna likaså.

– Det händer mycket under olika stadier av livet även på det personliga planet, berättar Nilsson som hunnit fylla 23.

– På något sätt hade mitt sportsliga glas blivit fullt och börjat rinna över.

Oscar Nilsson funderade starkt på målet med sin framtida skyttekarriär men åtminstone när det gäller en sak blir satsningen intensiv även i vinter.

– Min tyska klubb Bassum von 1848 hörde av sig och ville att jag skulle skjuta för dem även i vinter och jag tackade ja, säger Oscar Nilsson.

Bassum, beläget ett par mil söder om Bremen, hade inte tagit sig till finalskjutningarna i Bundesliga på åratal och var mycket nöjda med Oscar Nilsson och även den andra importen, danske Marcus Jensen.

– Bara en import i varje lag och skjutomgång och det fanns faktiskt klubbar förra året som hade fyra utlänningar på bänken i vissa omgångar, berättar Oscar Nilsson

Den 27 oktober blir Oscars första tyska tävling i Rotenfelde och sedan blir det tysklandsresor även den 24 november och 12 januari nästa år.

– Nu är det också en speciell känsla att skjuta i Tyskland med deras inramningar av tävlingarna och det ser jag fram mot, förklarar Nilsson.

– Så nu skall jag trappa upp träningen med sikte på premiären i Bundesliga.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons