Annons

Skottlossning i Tensta – en anhållen

Publicerad 24 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
En person har anhållits misstänkt för mordförsök och en har gripits efter en skottlossning i Tensta under torsdagskvällen.
En person har anhållits misstänkt för mordförsök och en har gripits efter en skottlossning i Tensta under torsdagskvällen.Foto: Dennis Glennklev/TT

En person har anhållits misstänkt för mordförsök efter en skottlossning i Tensta på torsdagskvällen. Ytterligare en person har gripits och ska förhöras.

– Det är ett resultat av det intensiva utredningsarbete vi har gjort under kvällen, säger Ola Österling, presstalesperson på polisen, till TT.

Annons

Polisen ryckte ut till platsen efter att inringare larmat om höga smällar i stadsdelen Tensta i nordvästra Stockholm. Senare hittade polisen en skottskadad man en bit från brottsplatsen. Han bedömdes då vara allvarligt skadad och fördes med ambulans till sjukhus.

– Hans skador är lindrigare än vi trodde från början. De är inte livshotande, säger Ola Österling.

Brottsplatsen spärrades av och kriminaltekniker har varit på plats under kvällen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons