Annons

Chimaev får UFC-match mot världstrean

Tre raka segrar i UFC har gett Khamzat Chimaev en stormatch. Svensken möter världstrean i weltervikt, Leon Edwards.
Enligt MMA-nytt blir det en huvudmatch i fem ronder vid en UFC-gala i Las Vegas den 19 december.
Publicerad 24 oktober 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Khamzat Chimaev ställs mot världstrean Leon Edwards i octagonen i Las Vegas i december. Arkivbild.
Khamzat Chimaev ställs mot världstrean Leon Edwards i octagonen i Las Vegas i december. Arkivbild.Foto: John Raoux/AP/TT

Chimaev är ett hett namn i MMA-världen efter att bli den förste att vinna sina tre matcher i UFC under en så kort tid som 66 dagar. Senast vann 26-åringen över Gerald Meerschaert i Las Vegas för drygt en månad sedan.

Och Chimaev hyllas av UFC-basen Dana White:

Annons

– Den här killen hade omkring 30 000 följare när han gick sin första UFC-match. Nu har han nästan en miljon. Han är en seger ifrån att bli en superstjärna. Om han kan slå Leon Edwards kommer han att bli en superstjärna i UFC, säger White i radiosprogrammet The Jim Rome Show, enligt SVT.

– Han är som en supersjälvsäker version av Chabib Nurmagomedov. Han vill möta alla och bryr sig inte om han behöver gå upp en eller två viktklasser för att göra det. Om man gillar fajting så gillar man såna killar.

Världstrean Edwards har åtta raka segrar i UFC och har bara förlorat mot världsettan Kamaru Usman. Han har inte gått en match sedan i juli i fjol och blev häromdagen bortplockad från rankningen eftersom han nobbat fyra matcher sedan i juli, bland annat mot Chimaev, enligt ESPN. Han fick tillbaka rankningen efter att ha tackat ja till att möta Chimaev.

Chimaev är rankad 15:e i viktklassen. Han har nio raka segrar i MMA, varav de tre senaste i UFC.

Ingela Ahlberg/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons