Annons

Cink, 47, höll undan till ny PGA-tourseger

2000, 2004 – och 2021.
Stewart Cink vann PGA-tourtävlingen RBC Heritage, 17 år efter senaste segern i samma tävling.
Publicerad 19 april 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Stewart Cink med sonen Regan som caddie.
Stewart Cink med sonen Regan som caddie.Foto: Stephen B. Morton/AP/TT

Efter att amerikanen blev en majorvinnare i British Open 2009 dröjde det mer än elva år – till september i fjol – innan Stewart Cink vann en golfturnering igen.

Sedan blev väntan inte särskilt lång på nästa titel för veteranen.

Annons

Den här veckan vann nämligen Cink på nytt, 47 år gammal och med sonen Regan som caddie, på PGA-touren. Cink kopplade ett rejält grepp med två inledande 63-rundor och kunde sedan hålla undan under helgen, där scorerna blev 69 och 70. På totalt 19 under par vann Cink fyra slag före landsmannen Harold Varner III och Emiliano Grillo, Argentina.

Cink har tidigare vunnit tävlingen på Harbour Town Golf Links två gånger i karriären, 2000 och 2004.

Medan Henrik Norlander missade kvalgränsen stod Alex Norén för en habil tävling i South Carolina. Att svensken avslutade med nio raka par var symtomatiskt – han gjorde få bogeys men också för få birdies för att kunna utmana ordentligt i toppen.

Rundorna 71–68–68–69 gav i alla fall Norén en delad 25:e plats och han stärker sin position som Sveriges bäst rankade herrgolfare i kampen om de två OS-platserna.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons