Populärmusikens
gott & blandat

Av Yvonne Erlandsson
yvonne.erlandsson@skd.se 19 JULI 2008 10.39

Hur skulle en fransman läsa det här namnet: “Måns Zelmerlöw” satt undertecknad och funderade för sig själv i fredags kväll. Skulle det sitta någon fransk talangscout i publiken under någon Diggiloo-kväll i sommar känns det som om det inte alls skulle dröja så länge innan många visste svaret på den frågan.

Det skulle förvåna mycket om lundakillen Måns inte hade blivit direkt bortrövad till någon scen i Paris i så fall. Hans tolkning av Gilbert Becauds gamla dänga Et maintenant är nämligen inte bara en av Diggiloo-konsertens höjdpunkter utan också något som kommer att dröja kvar i minnet länge. Vilken intensitet och känsla för dramatik han har, den gode Måns.

Efter att ha upplevt honom i Diggiloo känns det som om han har kapacitet att bli en modern ”sång- och dansman” också i andra genrer än lättviktig pop. Publikfavorit är han redan, både bland äldre och unga (sällskapets 6-åring sjöng med i både Brother oh brother och Cara Mia) och scenutstrålning har han som få. Ytterligare ett kliv framåt för Måns!

En annan relativt nytänd stjärna på svenska artisthimlen är Molly Sandén. Hon imponerar med sina röstresurser och gjorde bland annat en riktig stå-päls-version av Halleluja. Riktigt bra svensk text hade hon också fått, tack för det!

Linda Bengtzing har ju hunnit vara med några år vid det här laget. Energiknippet Linda har utvecklats mycket sedan starten och är under den här turnén i toppform. Det känns dessutom som om hon har ännu mer att ge. Kronan som Diggiloos rockdrottning får hon dock överlämna till Nanne Grönvall, denna Sveriges Tina Turner, som kan riva av en rocklåt bättre än de flesta – och som gör det.

Veteranerna i årets Diggiloo är förstås motorn Lasse Holm och hans ständiga medarbetare Lotta Engberg. Pålitliga Lotta klarar allt hon tar sig för med glans och Lasse Holm är som en liten mysgubbe som verkar njuta av varje minut på scenen och som då och då dyker upp i kanten med sitt lilla dragspel för att fylla ut musikupplevelsen. Holms och Engberg första duett någonsin, Det måste gå, visade sig vara en riktigt finstämd sång om miljö och framtid. Två proffs i gott samarbete.

Trumpetaren Magnus Johansson, en av upphovsmännen till I love Europe och mannen som spelade trumpet på Melodifestivalens scen när Christer Sjögren sjöng låten, fick nu tillfälle att själv sjunga den. Magnus har riktigt bra röstresurser när han hamnar i rätt röstfack, men som trumpetare är han outstanding.

Stefan & Kim, de glada musikanterna, är också med på turnén i sommar och gör bland annat sin superba version av Guldet blev till sand. Numret där de spelar på snopp-piano är dock inte särskilt kul och kunde lätt rensats bort. Över huvud taget hade föreställningen vunnit på att vara lite kortare, åtminstone i regnversionen.

Kul är däremot bara förnamnet på Thomas Petersson. När regnet vräkte ner som mest i fredags kväll var det Thomas vardagsnära roligheter som värmde publiken allra bäst. Inte illa att få en hel arena med dyngsura människor att skina upp.

Som helhet känns årets Diggiloo väldigt lyckad. Mycket glada sjunga-med-tillfällen och flera hitparader. Ungefär som en påse med gott&blandat i populärmusik som innehåller allt från Nessun dorma till Canneloni macaroni. Och det är väl det som är meningen.

Var du där? Vad tyckte du? Kommentera här nedanför!


Diggiloo 2008

Medverkande: Måns Zelmerlöw, Nanne Grönvall, Lotta Engberg, Lasse Holm, Magnus Johansson, Stefan & Kim, Thomas Petersson, Molly Sandén, Linda Bengtzing.

Båstad 18-20 juli.

RELATERADE ARTIKLAR
Tipsa Tipsa en vän
Kommentarer
Max 200 ord. Debattregler
blog comments powered by Disqus
FLER NYHETER PÅ
Nyhetskollen
Förra veckans mest lästa artikeln på laholmstidning.se var den om familjen som blåstes på pengar vid bilaffär. Men också artiklarna om hotellplaner och läktarvärd som blev slagen lockade till läsning.  

Familj som blåstes
på pengar lockade

Förra veckans mest lästa artikeln på laholmstidning.se var den om familjen som blåstes på pengar vid bilaffär.
Sparbanken
Sparbanken Skåne har beslutat om förändringar i sin verksamhet. Bland annat stängs kontoret i Sösdala och kontanthanteringen vid kontoren i Tyringe och Knislinge upphör.  

Flera kontor stängs

Bland annat stängs kontoret i Sösdala och kontanthanteringen vid kontoren i Tyringe och Knislinge upphör.
Nyhetskollen
Förra veckans mest lästa artikel på nsk.se var den om familjen som fick trädgård uppgrävd. Också artiklarna om klädbad, anhållen (och släppt) 15-åring och dålig ventilation på gym var vällästa.  

Stöld i trädgård mest läst

Förra veckans mest lästa artikel på nsk.se var den om familjen som fick trädgård uppgrävd.
Valborg
Fjolårets föreställning, Nattdans på Hovdala, får en uppföljning i föreställning Vårrit som sker vid Guldkusten, Finjasjön. Det blir eld, trummor och dans.  

Annorlunda eldfest

Tända brasor skickar i väg vintern och välkomna våren
Ugglan Uggo är en rejäl fågelskrämma och till slut kom också ögonen på plats. Nu står han som en vaktpost längst ner i köksträdgården.  

Nya figurer tittar fram i trädgården

Fantasin har flödat när eleverna har skapat och skrivit berättelser
Jordbävningen i Nepal
Till följd av skadorna på skolan och rädslan för efterskalv sover kvinnorna just nu utomhus.  

Lionsstödd skola avbryter utbildningen

Flickskolan har fått skador och el saknas
Busstrafiken
Från och med juni kommer busslinje 545 gå sträckan Kristianstad–Glimåkra–Lönsboda. För de som åker hela sträckan kommer det att gå cirka 20 minuter snabbare jämfört med i dag då de måste byta till/från tåg i Osby.  

Gamla linjer blir till nya

Region Skåne ändrade sig efter resenärernas kritik.
E-TIDNING
NorraSkåne.se använder cookies, läs mer här.
Bloggar
Läsarbilder från Cellnews:
Läs våra bilagor