Guy Guy Lema klar för IFK Hässleholm

Av Peter Paulsson 28 MAJ 2010 19.03

Nu är det klart att den 20-årige anfallaren spelar med division två-klubben från och med nästa vecka.

– Huvudanledningen till att vi bestämde oss för att satsa på Guy Guy är att Burim Rexhepi gick sönder, säger IFK Hässleholms tränare Stefan Jansson.

Norra Skåne avslöjade i onsdags att Guy Guy Lema från Kongo, kusin till Helsingborgs IF:s allsvenske spelare René Makondele, var högaktuell för IFK. Och i går kom beskedet att Guy Guy får chansen i gulsvart.
– Han har sett bättre och bättre ut på träningarna. Det är en typ av spelare som vi inte riktigt har i truppen, otroligt stark och helt orädd, säger Stefan Jansson.
– Eftersom han ändå är i Sverige handlar det inte om någon stor kostnad för klubben.
Alla papper är inskickade till förbundet och om allt går som det ska blir Guy Guy Lema spelklar nästa vecka.
IFK:s offensive nyckel-spelare Burim Rexhepi skadade låret mot Kenty senast och förväntas inte vara tillbaka i spel förrän till hösten. Tanken är att Guy Guy Lema ska fylla luckan efter Burim i IFK-elvan.

Lema hinner inte bli klar till morgondagens bortamatch mot Karlskrona. Det är även frågetecken för Victor Bergström, som har varit sjuk.
– Vi får se om han kanske kan vara med på bänken, säger Stefan Jansson om Bergström.
IFK spelade i veckan DM-match mot Höganäs, en match gulsvart vann på straffar. Stefan Jansson luftade truppen rejält mot Höganäs och var nöjd med matchen.
– Vi spelade på en suverän gräsmatta, så det gick äntligen att rulla boll. Och mot Karlskrona ska vi spela på konstgräs, så då ska det också gå att spela och det ser vi fram emot, säger Jansson.

Återstår att se om tabelljumbon IFK:s första seger i serien kommer på konstgräset mot Karlskrona i morgon.
Mittenlaget Karlskrona har bara släppt in fem mål den här säsongen. Å andra sidan har laget bara gjort fyra mål framåt.
– De spelar tight, konstaterar Stefan Jansson.


Tipsa Tipsa en vän
Kommentarer
Max 200 ord. Debattregler
blog comments powered by Disqus
FLER NYHETER PÅ
Säsongen 2010/2011 gjorde innebandyspelaren Jimmy Lagerkvist en säsong som proffs i schweiziska Ticino. Nästa säsong flyttar han tillbaka dit  

Han blir proffs - igen

– Det skall bli fantastiskt kul, menar Jimmy Lagerkvist som även ska arbeta som tränare.
Ny VD i MFF
Niclas Carlnén får nu klara sig helt själv som VD i Malmö FF. Och peka ut färdriktningen  

Carlnén om första riktiga dagen i mästarklubben

- När jag kom hit hade jag bara varit på Swedbank stadion som åskådare.
Damallsvenskan
Bakre raden fr v Thomas Mårtensson, Vittsjö GIK, Jonas Eidevall, FC Rosengård, Anders Holmvén, Jitex Mölndal BK, Simon Sjöfors, tränare Vittsjö GIK, Tony Gustavsson, Tyresö, Rickard Nilsson, KIF Örebro DFF samt Mattias Eriksson, AIK FF. Främre raden fr v Elisabet Gunnarsdottir, Kristianstads DFF, Stellan Karlsson, Piteå IF, Jonas Wikström, tränare Umeå IK, Martin Sjögren, Linköpings FC, Viktor Eriksson, Eskiltuna United DFF samt Stefan Rehn, Kopparbergs/Göteborg FC, poserar för en gruppbild under damallsvenskans traditionella upptaktsträff på Berns i Stockholm.  

Vittsjö tippas bli sjua

Vittsjö GIK och Kristianstads DFF tippades att hamna på sjunde och åttonde plats vid damallsvenskans upptaktsträff på Berns i Stockholm.
FC Rosengård försvarar SM-guldet från i fjol, det tror en majoritet av deltagarna på tisdagens upptaktsträff inför damallsvenskan i Stockholm  

SM-guldet kvar i Malmö

FC Rosengård försvarar SM-guldet från i fjol, det tror en majoritet av deltagarna på tisdagens upptaktsträff inför damallsvenskan i Stockholm.
Olof Sixten blir ny ordförande i Vittsjö GIK:s damsektion medan Jenny Birgersson tar över den vakanta platsen som klubbchef.  

Vittsjö förändrar
i organisationen

Det blir både ny ordförande och klubbchef
Jesper Lindell och hans Bjärnum hade det jobbigt i den första kvalmatchen mot Flottan.  

Tvärstopp för Bjärnum hemma mot Flottan

En allsvensk målvaktsvägg satte stopp för BHK i den första kvalmatchen mot division två.
Tipsa via MMS
Sportbloggar
Läs våra bilagor