Många vill jobba
på ny bilbesiktning

Av Berit Önell 15 JANUARI 2011 10.17 (UPPDATERAD 12.22)

22 personer kom till rekryteringsträffen på Arbetsförmedlingen då finska företaget Carspect informerade om den nya bilbesiktningen som startar i Hässleholm redan den 2 februari.

Två tjänster som besiktningstekniker är lediga i Hässleholm. Två andra är redan tillsatta.
När företaget i somras öppnade Sveriges första privata bilbesiktning i Tyresö bestod hela personalen av personer som tidigare arbetat på någon av statliga Svensk Bilprovnings stationer.
–Det var bara de som var certifierade. Men nu erbjuder vi utbildning med certifiering för de nya vi anställer, berättade Joakim Berg, stationschef för hela Region Syd.
Han informerade tillsammans med Tina Areskoug, personalchef från svenska huvudkontoret i Stockholm, och Marcus Johansson, teamledare för Kristianstad - Hässleholm.

Fler stationer är på gång i södra Sverige den närmaste månaden. Svågertorp öppnar redan den 24 januari, därefter Hässleholm, Kristianstad och Fosie i Malmö.
Carspect ingår i koncernen A-Katsastus med mer än 100 års erfarenhet och verksamhet i åtta länder.
En del av de som nu anmälde sitt intresse i Hässleholm kan bli aktuella även för arbete på andra orter.
I Hässleholm blir adressen Helsingborgsvägen 6, tidigare Sängjättens lokaler.
Tina Areskoug berättade om företagets affärsidé som bland annat innebär kvälls- och helgöppet.

Personalen som sökes ska vara mycket serviceinriktad. Det är en merit att ha arbetat inom något serviceyrke, exempelvis butik eller restaurang. B-körkort och ett genuint fordonsintresse är förstås en förutsättning. MC-kort är meriterande eftersom stationen i Hässleholm även ska besiktiga motorcyklar. Däremot tas lastbilar och bussar inte emot här.


Någon annan utbildning är gymnasiekompetens krävs inte. Företaget bekostar utbildning till certifierad besiktningtekniker till anställda som stannar i minst 18 månader. Den tar minst fyra veckor och därefter följer internutbildning under ett års tid.
Joakim Berg var nöjd efter mötet i Hässleholm då var och en av de sökande fick ett kort samtal med rekryterarna.

– Minst fem av dem var riktigt intressanta. Det är väldigt bra att inte bara läsa ett cv utan också träffas, då vet jag också vilken glimt personen har i ögat, förklarade han efteråt.
Även de sökande var entusiastiska.
– Det här verkar väldigt intressant, sa Tommie Tulldahl, 23 år, från Osby.
Han har tidigare jobbat som snickare och tidningsbärare, men alltid haft ett stort fordonsintresse, liksom hela hans familj.


Tipsa Tipsa en vän
FLER NYHETER PÅ
Daniel Samuelsson och Sven-Inge Svensson på miljökontoret vill ha större befogenheter för att bekämpa de illegala tipparna i skogen. – Vi riskerar en utveckling med bommar och grindar i skogen, konstaterar de.  

Fler illegala tippar

”Skriv upp bilnummer, ta bilder med telefonen och ring.”
Csk
Morten Ljungdahl, verksamhetschef akuten, csk.

Flera chefer slutar

Omorganisation kan ha bidragit
Diaverum har sin verksamhet i Malmö, där Region Skåne bedriver dialysvård för 80 egna patienter. under de kommande åren beräknas antalet dialyspatienter att öka med upp till fem patienter årligen. Förra året erhöll Diaverum 28,5 miljoner kronor i ersättning av regionen.  

Regionen tar över dialysvården

Dialysvården återgår i offentlig regi. Region Skåne bryter avtalet med företaget Diaverum, efter flera års samarbete.
Nej, Thea Liljenberg tror inte att hon orkar lyfta en hel häst, som Pippi Långstrump. Däremot kan hon flera Pippisånger, som Sjörövar-Fabbe.  

Hurra för Pippi!

Vi hälsar på hos fyraåriga Thea Liljenberg, som ser precis lika busig ut som Pippi Långstrump som fyller 70 år idag.
Läs våra bilagor