Hälsoprodukter stoppas på apotek

Av Hans Bryngelson 7 MARS 2013 12.06

Kommunens inspektörer ingriper mot flera hälsoprodukter, som säljs av tre apotek. Enligt inspektören uppfyller produkternas närings- och hälsopåståenden inte lagkraven.

Det är tre olika apotek i kommunen som haft besök av kommunens inspektör som funnit flera hälsoprodukter som man nu vill förbjuda apoteken att sälja.

På Apoteket Linné gäller det ett kosttillskott, Apotekets Selen + E-vitamin, som har otillåtna påståenden på förpackningen och på hyllkanten. Hälsopåståendet gällande "bidrar till immunsystemets normala funktion" är godkänt att användas för selen men inte för vitamin E.

På Apoteket Kronan Medstop gäller det produkten BioGaia, ProTectis, probiotika tuggtabletter. Här pekar inspektören på flera närings- och hälsopåståenden som är otillåtna. Det gäller också Medstop Performance, multivitaminbrus.

Kronans Droghandel i Tyringe får anmärkningar på kosttillskottet Probi mage och C-vitamin med blåbärssmak. Här konstateras också otillåtna närings- och hälsopåståenden på förpackning respektive hyllkant.


Tipsa Tipsa en vän
Kommentarer
Max 200 ord. Debattregler
blog comments powered by Disqus
FLER NYHETER PÅ
Saranda Hasani drömmer om ett liv som artist och hoppas Idol kan ge henne en bra start. – Jag vill beröra andra med min röst, säger hon.  

Längtar till sin stund på scenen

I kväll sjunger 18-åriga Saranda Hasani från Kristianstad för svenska folket i tredje kvalet till höstens Idol.
Vivianne Holmberg från Bjärnum kommer hem för att sjunga sina favoritarior när Hässleholms konsertförening firar 70 år med en konsert på lördag.  

Firar 70 med
skönsång och musik

"Det ska bli jättekul att komma hem och sjunga", säger operasångerskan Vivianne Holmberg.
Pekå Plast AB i Broby flyttar till Perstorp för att kunna expandera.  

Fem följer med när Pekå Plast AB flyttar

Företaget har redan nyanställt sju i Perstorp
Läs våra bilagor