Ehrenberg föreläser på hemmaplan

Av Bertil Nilsson 23 APRIL 2013 10.43

Författaren, företagaren och kändisen Johan Ehrenberg, som bott i Hästveda i sin ungdom, får ett par arbetsfyllda dagar i Hässleholm och Hästveda. Under onsdagen medverkar han i en "trestegsraket" i Hässleholm och under torsdagen kommer Ehrenberg till Hästveda för att inviga solcellsparken där samt hålla ett anförande i Hästveda hembygdspark på kvällen.

Han är mycket engagerad i produktionen av småskalig energi och äger solcellsparken i Hästveda genom sitt bolag Elproduktion AB.
Det börjar på Linnéskolan i Hässleholm onsdag förmiddag. På eftermiddagen väntar Glashuset på Norra Station och på kvällen är det dags för kulturhuset. Johan Ehrenberg medverkar vid alla dessa aktiviteter. Kommunen medarrangerar under eftermiddagen, medan flera lokala Rotary-klubbar står för kvällens arrangemang.

Invigningen av solcellsparken på Hyggesvägen i Hästveda på torsdag sker klockan 17. Sedan blir det föreläsning.
- Det är bra, att folk har möjlighet att välja, om de vill gå på Ehrenbergs föreläsning i Hässleholm under eftermiddagen eller kvällen, säger Charlotta Gibrand, som är energi- och klimatrådgivare i Hässleholms, Osby och Östra Göinge kommuner.

Torsten Nilsson, som håller i Rotarys arrangemang i Röda salongen i kulturhuset klockan 19 på onsdagskvällen, meddelar att biljetter kan köpas direkt vid entrén.


Tipsa Tipsa en vän
Kommentarer
Max 200 ord. Debattregler
blog comments powered by Disqus
FLER NYHETER PÅ

Bilder på Facebook
kan vara olagliga

Övervakningsbilder på tjuvar på sociala medier är inte ovanliga men kan vara olagliga.
Bildspecial: Så döper sig mandéerna
Den 20 maj är en av mandéernas viktigaste högtidsdagar, en dag som många firar genom dop.  

I vattnet finns vägen till ljuset

En dag i maj varje år döper sig många av norra Skånes mandéer i Osbysjön. Det är ett sätt att rena sig från synder och befria själen från mörkret.
Diaverum har sin verksamhet i Malmö, där Region Skåne bedriver dialysvård för 80 egna patienter. under de kommande åren beräknas antalet dialyspatienter att öka med upp till fem patienter årligen. Förra året erhöll Diaverum 28,5 miljoner kronor i ersättning av regionen.  

Regionen tar över dialysvården

Dialysvården återgår i offentlig regi. Region Skåne bryter avtalet med företaget Diaverum, efter flera års samarbete.
Csk
Morten Ljungdahl, verksamhetschef akuten, csk.

Flera chefer slutar

Omorganisation kan ha bidragit
Daniel Samuelsson och Sven-Inge Svensson på miljökontoret vill ha större befogenheter för att bekämpa de illegala tipparna i skogen. – Vi riskerar en utveckling med bommar och grindar i skogen, konstaterar de.  

Fler illegala tippar

”Skriv upp bilnummer, ta bilder med telefonen och ring.”
Läs våra bilagor