Ehrenberg föreläser på hemmaplan

Av Bertil Nilsson 23 APRIL 2013 10.43

Författaren, företagaren och kändisen Johan Ehrenberg, som bott i Hästveda i sin ungdom, får ett par arbetsfyllda dagar i Hässleholm och Hästveda. Under onsdagen medverkar han i en "trestegsraket" i Hässleholm och under torsdagen kommer Ehrenberg till Hästveda för att inviga solcellsparken där samt hålla ett anförande i Hästveda hembygdspark på kvällen.

Han är mycket engagerad i produktionen av småskalig energi och äger solcellsparken i Hästveda genom sitt bolag Elproduktion AB.
Det börjar på Linnéskolan i Hässleholm onsdag förmiddag. På eftermiddagen väntar Glashuset på Norra Station och på kvällen är det dags för kulturhuset. Johan Ehrenberg medverkar vid alla dessa aktiviteter. Kommunen medarrangerar under eftermiddagen, medan flera lokala Rotary-klubbar står för kvällens arrangemang.

Invigningen av solcellsparken på Hyggesvägen i Hästveda på torsdag sker klockan 17. Sedan blir det föreläsning.
- Det är bra, att folk har möjlighet att välja, om de vill gå på Ehrenbergs föreläsning i Hässleholm under eftermiddagen eller kvällen, säger Charlotta Gibrand, som är energi- och klimatrådgivare i Hässleholms, Osby och Östra Göinge kommuner.

Torsten Nilsson, som håller i Rotarys arrangemang i Röda salongen i kulturhuset klockan 19 på onsdagskvällen, meddelar att biljetter kan köpas direkt vid entrén.


Tipsa Tipsa en vän
Kommentarer
Max 200 ord. Debattregler
blog comments powered by Disqus
FLER NYHETER PÅ
Eva Frid, medlare, och Agnetha Dentback, brottsofferjouren, föreläser tillsammans om vilka följder ett brott kan få, framför allt sett ur offrets ögon.  

Medlare vill nå ut till eleverna

Ger förebyggande föreläsningar
Kursändring
Jörgen Johansson på plats utanför Hamburgs centralstation, ett av hans favoritställen.  

Musiken nu i hobbyrummet

Precis tvärt emot vad Jörgen Johansson, 45, tidigare sagt så blev det fotografen i honom som tagit över.
Högskolan i Kristianstad har tecknat avtal med ett universitet i Hongkong. Studenterna på det utbytesprogrammet får betala terminsavgift, enligt förslaget.  

Studentkåren rasar över regeringens avgift

Den rödgröna regeringen fortsätter den tidigare regeringens avgiftsbeläggning av högre studier.
Läs våra bilagor