Konstnären Ulf Trotzig död

21 OKTOBER 2013 23.30

Konstnären Ulf Trotzig har gått bort.


Enligt Vida museum på Öland, som 2005 uppförde en särskild konsthall för Trotzigs verk, dog han i Lund.
Ulf Trotzig föddes i Jämtland 1925 och utbildade sig på Valands konstskola i Göteborg mellan 1946 och 1951. Sedan dess har han ställt ut i länder som Brasilien, Indien, Japan och USA samtidigt som han finns representerad på bland annat Nationalmuseum och Moderna museet. Hans konstnärskap omfattar främst måleri och grafik - med långa penseldrag och intensiva färger fångade han naturen när den är som mest livfull.
Sedan många år bodde Ulf Trotzig i Lund under vinterhalvåret och under somrarna var han verksam på Öland.
Ulf Trotzig blev 88 år. (TT)


Tipsa Tipsa en vän
FLER NYHETER PÅ
Torsjö Live
Med årets succé i minnet planerar Torsjö Live för nästa år. Första artisterna är klara: Sophie Zelmani och Electric Banana Band.  

Första artisterna klara

Med årets succé i minnet planerar Torsjö Live för nästa år.Första artisterna är klara: Sophie Zelmani och Electric Banana Band.
Moa Andersson och mamma Wiveca med katten Siba. Tillsammans med Wevecas sambo Alf Nilsson trivs de sedan ett par månader tillbaka i Finja.  

Livet ljusnar för Moa

Operationsremissen blev en fin 16-års present.
Björn Widmark arbetade fyra och ett halvt år som militärattaché i Moskva och hade under den tiden möjlighet att resa fritt i stora delar av Ryssland, Vitryssland och Georgien. Nu följer han landets utveckling, och Putins framfart, som alla andra genom tv och tidningar. Men med en stor erfarenhet av det ryska folket och det ryska styret.  

Ukraina riskerar
bli ett delat land

Tidigare militärattachén Björn Widmark följde Putins förändringsvindar från början.
Olyckstillbud på Malmövägen i Tyringe, där en skogsmaskin får en läcka på en hydrualoljeslang. Räddningstjänsten sanerade platsen.  

Skogsmaskin läckte
ut olja på väg

Vid elvatiden på tisdagen fick en skogsmaskin haveri i korsningen Malmövägen och Finjavägen i Tyringe
Läs våra bilagor