Miljöpris

Jo  minsann så fick viRegion Skånes miljöpris i måndags. Man blir ju stolt som en tupp när man uppmärksammas i den här skaran av människor som har gjort något bra för miljön.

Det var jag, Caroline och Måns som blev inbjudna till Tangopalatset i Lund för en fin eftermiddag och kväll. Det började med ett föredrag om hur framtiden eventuellt skulle komma att te sig. Man tror tydligen att vi ska ha varsin 3D skrivare och tillverka allting själva och på så sätt skulle vi inte tillverka så mycket prylar. Att hela tiden tillverka en massa prylar bara för att hålla igång konsumtionen är inte alls bra för miljön. Med varsin 3D skrivare så behövde vi bara skriva ut det vi behövde menade man.

Att 3D srivaren skulle tillverkas ,repareras, transporteras och sen slängas var det inget snack om.

Som vanligt saknas det en helhetssyn på våra miljöproblem. Som tex att vi i framtiden ska komunisera ännu mer med varandra enbart genom datorn och internet. Det är ju redan ett av våra största samhällsproblem vi har. Att vi sitter still ensamma vid en dator.

Hur mycket mer energi går det åt nu för att driva runt samhället för att vi har datorer och internet  istället för att vi använder papper,penna och pratar med varandra, Ja det är det ingen som vet och det är ingen som undersöker det heller. Det går tydligen åt ofantligt med energi att bara att hålla igång Facebook.

För jösse namn träffas och prata med varandra i stället.

Nej fan!!! Mer närhet, mer värme, mer ögonkontakt, mer kärlek och sex!!!!!

 

Vi är mycket glada för vårt miljöpris. Mycket tack vare Måns har vi orkat gå vidare och kan i dag tillverka och leverera MOP hus här från Källunda.

Vi ska inte glömma Niels Andressen som var med i början av resan och det var också han som kom på det fyndiga namnet MOP.

Tillbaka till måndagen då. Vi fick våra pris och och en fin middag. Sen höll jag lite föredrag om MOP och visade bilder. Fick ovanligt god respons efteråt..

Kvällen avslutades med stand up. Robin från skåne var faktiskt rolig stundtals.

Nu väntar grisarna på sin pristagare.

Ta det lugnt där ute.

 • Wiola Persson

  Stort Grattis det var välförtjänt. Hälsa Måns, fint med en ny generation som vill åt samma håll.

 • Helena Persson

  Oh grattis till dig! du är väl vär detta och jag vet hur du kämpar och sliter!

 • Ingmar Å

  Grattis till den fina utmärkelsen och priset – finns motiveringen att läsa någonstans?
  Grattis också att du fortsätter med din Bondeblogg. Du behövs med dina vardagsnära tankar och reflektioner.

  En annan fråga som jag kanske skulle förstå – men vad ligger det i det fyndiga namnet MOP?

 • Spragen

  Tack snälla ni för era vänliga ord. Jag tror att motiveringen finns på Regon Sånes hemsida.
  MOP betyder Mobile Organic Piggery. Som betyder Mobilt ekologiskt grissystem.

 • Pia

  Stort grattis! Hur f-n hinner du allt? Du prioriterar väl ändå djuren.

 • Eva

  Jag vill också gratulera er! Vi är tydligen många som undrat över MOP. Kul att få veta. Jag filosoferar ofta också på teknikprylselförbrukningen. Alla behöver de en laddare och ett elurtag. Det vi drar in på gungorna förlorar vi på karusellen eller hur det var. Besparing med tanke på energilampor gentemot alla laddare. VIlket drar minst el kan man ju undra. Heja Måns och ni andra!