Lyckligt slut

Hej igen.

Efter en himla massa regn så är vi nu åter ute på åkrarna och skördar. Vårvetet blev blött så det körde vi till Fairy Hill för torkning. Vi tröskar korn nu. Det ska vara som foder till grisarna. Det har kluddat till sig lite med lupinerna i år för nästan hälften av det som såddes ut tillsammans med vete och korn i blandning har grott i efterhand och bildar sk ”grönskott”. Vi får nog så det i renbestånd till nästa år, jag blir inte rikrigt klok på detta faktiskt. Grönskotten ställer till det i den för övrigt torra säden.

Körde sönder min tröska nu igen. Det är samma axel som vi kört sönder innan. Vi gjorde en ny axel och satte dit men den gick sönder den med. Det blir lite snett och vint  i gamla maskiner och då hjälper ingenting till slut. Vi får nog bygga om just denna delen. Vinterjobb!!! Ebbesson räddar oss genom att låna ut sin tröska till oss några timmar så vi kan tröska klart. Ovärderlig hjälp att få just nu.

För två veckor sen blev vi av med en gyllta och kunde inte hitta henne. Vi har haft otroligt mycket att göra sista tiden så jag blev osäker om hon gått till slakt eller vad??? Jag kollade i journalen där vi skriver in allt som händer med grisarna men kunde inte hitta något om henne över huvudtaget.

Nå.. mysteriet löste sig, för härom dagen dagen stod hon på gården i ösregnet och ville komma in och med sig hade hon två griskulltingar. Hon ville vara ifred vi nedkomsten och drog till skogs helt enkelt. Var hon varit och grisat har jag ingen aning om.

Till helgen har vi öppet hus på gården. Det är Ekorundan som genomförs här och på många gårdar. Vi ska visa grisar och biodling. Carolin bakar  dom finaste bröd med vårt eget mjöl och hon säljer bröd och bullar hela helgen. Daniel och Jenny säljer grönsaker. Dom är riktiga proffs på ekologisk grönsaksodling. Vi säljer även gårdens potatis och årets honung som har blivit riktigt fin i år.. VÄLKOMNA mellan 10-17 lördag-söndag

Valdebatten är i full gång och den ene politikern efter den andre lovar guld och gröna skogar. Det blir lite urholkat som vanligt. Jag är ju centerpartist men är inte särskilt imponerad av centern just nu. Det är samma förbannade Stureplansfjäsk som alla dom andra partierna håller på med.

Ta det lugnt där ute.

 • Eva

  Vi som tror på EKO o KRAV måste tacka er som förser oss med det. Det kräver sin insats. Vi måste bli fler som stöttar upp på olika plan. Blir lite bakslag emellanåt som t ex att Bosarps EKO-KRAV kyckling köpts upp av Kronfågel som köper upp allt som konkurerar. Sorgligt.
  Hittade ni inte fler av rymlingens kultingar? Lite sorgligt det med fast på ett helt annat sätt.
  Go höst

 • Spragen

  Hej.
  Tack för din omtanke om oss Ekobönder. Nej gylltan hade säkert inte fler kultingar för det var bara två spenar som var igang. Må så gott.