Tiggare och flyktingar

Hej igen.

Ett underbart höstväder har vi nu och lite barfrost nu är helt suveränt för det höstsådda vetet, rapsen och rågen. Vi har precis fått Svedjerågen och Fulltoftarågen i jorden. Det är lite sent med sådden nu efter almanackan, men jag är inte så känd för att göra saker och ting efter böcker, almanackor och paragrafer. Jag försöker hellre gå efter känslan för grödan, jorden och årsmånen. Det har fungerat hitentills.

Vi bygger MOP hus för fullt och ska leverera nästa till Ängelholmstrakten.

Hörde på radion att dom ska avhysa ett läger för Romska tiggare i Malmö. Jag fattar att markägaren inte vill ha dom där om marken ska användas till annat. Det borde inte vara svårt för kommunen att hitta en ny plats för tiggarna att kunna få vara i fred på. Hörde också att vi i Sverige inte har någon bestämmelse på tak-över-huvud-garanti till människor. Funderade på det en stund. Inför djurskyddsbestämmelser för människor då, för då är det helt andra regler som gäller. Skulle jag inte kunna garantera tack över huvud till mina grisar året om så riskerar jag fängelse. Ja ett liggsår på en gamling i äldrevården eller en tiggare utan boplats är ingenting jämfört med en gris som skulle vricka foten eller vara utan Tak-över-huvudet..

Jag ger inte alltid tiggarna något men ibland ger vi dom pengar och bröd.. Helt obegripligt att det är så jävla eländigt i deras eget land om nu Romerna har det någonstans, att det är lönt att resa hit och få några kronor om dagen.

Nu har någon idiot försök sätta fyr på ett flyktingboende här i Tjörnarp. Det är så lågt när man först gapar om att det kostar för mycket pengar med flyktingar sen elda upp deras tillfälliga bostäder. Det är då det verkligen börja kosta pengar. Vi ska alla betala detta.

En idiot dödar folk med fel utseende på en skola i Trollhättan. Att gemene man är bekymrade för var vi ska få mat, bostäder och jobb till alla som anländer hit ska man också ta på allvar men vi glömmer väldigt  lätt att vi lever i ett kopiöst överflöd av precis allt. Att dela med oss lite borde vara en självklarhet för alla..

Kan påminna om att väldigt många svenskar drog till Amerika en gång i tiden när det vara knapert här. Dom är nästan som hjältar i dag. Det var säkert inte alltid dom bästa som drog iväg då heller precis som dom som kommer hit i dag men dom flesta var och är helt vanliga människor som vill söka lyckan någon annan stans. Nu har vi också en hel massa människor som riskerar att förföljas, torteras eller rent av dödas i sitt land. Det är väl själve fan om vi inte kan dela lite husrum med dom..

Billy har kommit till gården. Det är en lite ouppfostrad schäfer som vi hoppas ska bli en trygg gårdshund

Ta det lugnt där ute

×