Läsecirkel våren 2014

stjarnlosa-natter-en-berattelse-om-karlek-svek-och-ratten-att-valja-sitt-livHjärtligt välkomna till en ny läsecirkel på nätet!

Upplägget blir lite annorlunda i vår.

Vi samkör med bokcirkeln som träffas en gång/månad på Stadsbiblioteket i Hässleholm. Man kan alltså välja det ena eller det andra. Eller ännu hellre båda delarna! Endast läsecirkeldeltagare med inloggning kan läsa inläggen.

Böckerna finns i regel i pocketutgåvor. Alla finns förstås att låna på biblioteket.

Vi börjar med en riktig rivstart – en trestegsraket.

Steg 1.

Vi läser Stjärnlösa nätter av Arkan Asaad.
Första veckan läser vi till och med sidan 126 i pocketutgåvan.
Sista meningen: Giam kysste mig farväl på kinderna och tog farväl.

Söndagen den 23 mars kan vi börja diskutera den delen.

Andra delen av boken diskuteras tidigast söndagen den 1/3.

Steg 2: Författarbesök av Arkan Asaad i Blå salongen på Kulturhuset i Hässleholm  måndagen den 2/3 kl 19

Steg 3: Läsecirkel IRL onsdagen den 5 mars kl 17.30 på stadsbiblioteket i Hässleholm

Efter det läser vi Sommarboken av Tove Jansson. Hon skulle fyllt 100 i år. Läsecirkel IRL (i verkliga livet)  onsdagen den 2/4 på Stadsbiblioteket

Tisdagen den 15 /4 kommer professor Boel Westin till Hässleholms Församlingshus och berättar om Tove Jansson.

Sista boken för våren blir Egenmäktigt förfarande av Lena Andersson. Pocketutgåvan kommer i april. Läsecirkel IRL onsdagen den 7/5

Eventuellt blir det också sommarläsning.

Hoppas att det ska bli en intressant läsvår!

Kom gärna med tankar, synpunkter och förslag!

Nu börjar vi!

hälsar

Evy

 

 

 

 • Mia Dimblad

  hej!
  Kul att vara med? Jag har gjort en kort intervju med Arkan inför hans framträdande i Hässleholm den 3 mars. Den ligger på bibliotekets blogg Oreserverat på www. hassleholm.se/bibliotek.
  jag har även beställt några fler pocket av hans bok. Meddelar gärna här de finns på bibblan, tyvärr kan man inte boka pocketböckerna på biblioteket..
  Läser boken för andra gången och ser fram emot både hans besök och diskussionerna här.
  visst startar första diskussionen 23 feb?
  mvh Mia på bibblan

  • Evy Callmer

   hej! kul att du är med! intervjun blir bra nästa söndag efter avslutad läsning, tycker jag

 • Eva Tegö

  vilken fängslande läsning. kunde knappt släppa boken sedan jag börjat. visste efter möten med en hel del människor från andra kulturer att krocken mellan dessa båda blir som ”en smäll i magen”, luften går liksom ur. Hur orkar man leva vidare? alla regler, normer och förväntningar som genererar all denna skuld och skam. Tillbaka i Sverige -flyr till Stockholm men kan ändå inte ”ta bort det ur sitt liv”. att ha blivit bortgift!! intressant att få det ur en mans perspektiv. tänkte annars att det bara ”drabbade” kvinnor. spännande forts följer…

  • Evy Callmer

   dessa tvångsgiften är antagligen vanligare än man tror. även bland män. nu får vi se hur det går

Evy Callmer

Namn: Evy Callmer

Presentation: Jag är bibliotekarie med stort intresse för texter av alla slag; böcker, tidningar, tidskrifter, bokbloggar, bruksanvisningar, innehållsdeklarationer m.m. Helst läser jag med penna i handen och stryker under och kommenterar. (Däremot är hundöron bannlysta i mina böcker!)


Sedan några år tillbaka har jag en egen blogg där jag främst skriver om böcker, författare och en och annan film. Bloggen är min personliga anteckningsbok som jag även inbjuder andra att läsa och gärna kommentera. Här hittar du den.


Fakta om läsecirkeln:

Tidningens läsecirkel är öppen för alla som vill vara med. Cirkeln leds av Evy Callmer, som väljer böcker och initierar diskussionsämnen. Alla är välkomna att diskutera böckerna i kommentarsfältet på bloggens inlägg.


Kategorier