Ett glänsande betyg i kommunala kök

Markaryd Få kök kunde uppvisa felfria testytor i de fem prover som togs på varje ställe.
Publicerad 1 januari 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Personalen på Ekliden kunde glädjas över det positiva hygientesterna både i deras eget kök och i de andra storköken. Foto: Dan Rosengren
Personalen på Ekliden kunde glädjas över det positiva hygientesterna både i deras eget kök och i de andra storköken. Foto: Dan Rosengren

Få kök kunde uppvisa felfria testytor i de fem prover som togs på varje ställe. När nu samma undersökning genomfördes i de kommunala köken i kommunen, samt på Furuviken och Solhaga, blev betyget – glänsande.

kök noterades som helt felfria, bara två fick ihop för få godkända prover. I testet hade man med tryckplattor letat efter bakterier på skärbrädor, knivar, tallrikar, grytor och plastskålar. Bland de tio som var helt felfria eller nästintill fanns flertalet av kommunens stora kök, bland dem de största, Huneskolan och Ekliden. Samt både Furuviken och Solhaga. Rent statistisk blev det alltså så att den var en helt omvänd ordning sett till testerna på restaurangerna. där det fanns lika många dåliga tester som det fanns bra i storköken. – Man kan ju spekulera om varför det är s stora skillnader. En del av svaren finns nog i hur bra diskmaskinerna är, och om hur de är skötta. Att det blev så bra tester i de kommunala köket var extra bra, säger miljöinspektör Annastina Nilsson om resultatet.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.