Vill rädda utflykter

Nyheter Det är de båda organisationerna Svenska Skidrådet och IVSS,, som jobbar för snöidrotter på skolor och universitet, som vänder sig till svenska kommuner i ett öppet brev för att skydda och rädda nämnda aktiviteter som enligt de båda organisationerna nu är hotade.
Publicerad 1 januari 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

Det är de båda organisationerna Svenska Skidrådet och IVSS,, som jobbar för snöidrotter på skolor och universitet, som vänder sig till svenska kommuner i ett öppet brev för att skydda och rädda nämnda aktiviteter som enligt de båda organisationerna nu är hotade. Siffrran om fattiga barn är hämtad från en beräkning som Rädda Barnen gjort. – Som en del av den svenska fritids-, idrotts.- och kulturrörelsen känner vi ett ansvar för att alla skolbarn ska få chansen att komma ut i naturen och röra på sig, skriver Skidrådet och IVSS. Inte minst de mest utsatta, de fattiga, barnen drabbas när skolorna nu drar ner på anslagen för friluftsdagar och andra utflykter, påpekas det.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.