Dödsfall

Personligt Gunhilde Nilsson, född Jönsson, välkänd konditor och egenföretagare under 1950- 60 och 70-talet i Vittsjö har avlidit i en ålder av 95 år.
Personligt • Publicerad 2 januari 2009 • Uppdaterad 13 december 2021

Gunhilde Nilsson, född Jönsson, välkänd konditor och egenföretagare under 1950- 60 och 70-talet i Vittsjö har avlidit i en ålder av 95 år. Gunhilde föddes i Norra Mellby och var det näst äldsta barnet av fem syskon. Familjen flyttade sedermera till Tjörnarp där Gunhilde växte upp. Efter utbildning till bagerska i Hässleholm så flyttade Gunhilde till Vittsjö i 25-årsåldern. Hon fick anställning på Wienerkondis, ägt av familjen Ruderstam i Vittsjö. 1944 gifte sig Gunhilde med Sjunne Nilsson Vittsjö. Sjunne avled 1994. Efter några års anställning på Wienerkondis anställdes Gunhilde på Thebrödsbageriet på Hässleholmsvägen i Vittsjö. Även kallat "Pelarkondis" och ägt av fru Regnér från Vittsjö. I slutet av 1940-talet övertog Gunhilde Thebrödsbageriet och drev rörelsen på Hässleholmsvägen fram till 1964. Då flyttade hon verksamheten till nybyggda lokaler på Strandgatan i Vittsjö och drev verksamheten där med servering fram till sin pensionering 1978. Gunhilde var en glad- utåtriktad och välkänd profil bland Vittsjöborna. Inte minst hennes professionella inställning till sitt arbete och hennes välsmakande bröd, småkakor och tårtor bidrog till detta. Beställningarna var oändliga vid storhelger, familjehögtider och från företag i Vittsjö. Äldre vittsjöbor minns fortfarande den tidens mest efterfrågade kaka, "Herrarna Förtjusning". Det var en sockerkaksbotten med pålagd maräng och cocosflingor, med tunt lager av äppelmos emellan. Även föreningslivet i Vittsjö fick ta del av Gunhildes positiva och utåtriktade inställning. Hon var under många år verksam i Röda Korsets Vittsjöavdelning, Svenska kyrkans församling i Vittsjö och i Husmodersföreningen i Vittsjö. Efter pensioneringen var Gunhilde också i mer än 20 år aktiv inom PRO i Vittsjö och hade flera förtroendeuppdrag. Bland annat var hon studieorganisatör och ledde flera studiecirklar för PRO inom ABF. Gunhilde sörjs närmast av sin dotter Maria med familj i Malmö samt syskon.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.