Dödsfall

Personligt Hans närmaste är barnen Göran, Per, Mats och Anna med familjer.
Personligt • Publicerad 2 januari 2009 • Uppdaterad 14 december 2021

Hans närmaste är barnen Göran, Per, Mats och Anna med familjer. Uno Brämming föddes i Karlskrona och flyttade som barn en del, då fadern tjänstgjorde på Sveriges första ubåt. Efter avlagd studentexamen sökte han sig till Flygvapnet, där han snart blev officer. Han deltog som spaningsflygare under kriget och upplevde mycket, bland annat Östersjöns största fartygskatastrof i krigets slutskede. Han blev sedermera chef för Flygvapnets radarskola. Samtidigt upplevde och deltog han i övergången från propeller-till reaplan. 1957 förärades han Oranien Nassau Orden av drottning Juliana av Holland, i samband med ett statsbesök här. Utvecklingen gick vidare då han blev strilchef vid Södra Luftförsvarssektorn. Där ledde han utvecklingen av ett nytt datoriserat lednings- och informationssystem, Sefir. Privat blev han president i Osby Rotaryklubb, för att så småningom bli guvernör för Rotarys distrikt 239. Rotaryarbetet tog mycket tid och var förknippat med långa resor världen över. Arbete och privatintressen ledde till inköp av gården Göta Bruk, där ett mindre jordbruk bedrevs fram till hustruns död 2004. Han var en utmärkt pistolskytt och deltog i en del tävlingar i yngre år. Skyttet övergick så småningom till jaktintresse. Under många år blev även golfen ett stort intresse. De sista åren tillbringade han på Rönnebacken, Osby, där han trivdes mycket bra.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.