Inresekontroller ökar i år

Malmö Förra året gjordes flera bilkontroller av personal från skattemyndigheten, Försäkringskassan, tullen och polisen.
Malmö • Publicerad 2 januari 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Förra året gjordes flera bilkontroller av personal från skattemyndigheten, Försäkringskassan, tullen och polisen. "Vi kartlägger inflödet av alkohol till Sverige och försöker på olika sätt komma åt säljarna och få stopp på deras verksamhet", säger Thomas Berggren, Skånepolisens alkoholbrottssamordnare i ett pressmeddelande. Polisen kontrollerar främst om fordonen är överlastade. Den som stoppas med överlast måste lasta ur varor som motsvarar överlasten. För mer än 50 procents överlast skrivs en rapport och ärendet går till åklagare. I övriga fall blir det böter på plats. Vid en kontroll 18-19 december bötfälldes 61 förare på plats och 100 rapporter gick vidare åklagare.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.