Isinbajeva och Bolt prisade

Sport Ryskan Jelena Isinbajeva förbättrade sitt eget världsrekord till 5,05 när hon tog guld i OS i Peking.
Sport • Publicerad 2 januari 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Jelena Isinbajeva. Foto: Scanpix
Jelena Isinbajeva. Foto: Scanpix

Ryskan Jelena Isinbajeva förbättrade sitt eget världsrekord till 5,05 när hon tog guld i OS i Peking. Usain Bolt, Jamaica, tog tre OS-guld och satte tre världsrekord. Han sprang 100 m på 9,69, 200 m på 19,30 och på den korta stafetten vann Jamaica på världsrekordtiden 37,10. Bakom Isinbajeva i omröstningen följde Kenyas 800 meterslöpare Pamela Jelimo och tennisspelaren Jelena Jankovic, Serbien. På herrsidan tog simmaren Michael Phelps, USA, andraplatsen före spanske tennisstjärnan Rafael Nadal.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.