Nya ställ ska avhjälpa cykelträngseln i Osby

Nyheter Det ökande pendlandet har lett till trängsel och köbildning kring cykelparkeringarna runt järnvägsstationen.
Publicerad 2 januari 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Till och med under mellandagarna var det svårt att hitta en plats för cykeln på västra sidan av järnvägen.
Foto: ANDERS GRÖNLUND
Till och med under mellandagarna var det svårt att hitta en plats för cykeln på västra sidan av järnvägen. Foto: ANDERS GRÖNLUND

Det ökande pendlandet har lett till trängsel och köbildning kring cykelparkeringarna runt järnvägsstationen. Men nu ska 40 nya cykelplatser ställas i ordning på västra sidan av spårområdet. Därmed kommer det att finnas totalt 80 platser när arbetet blir klart under våren. Men det anses ändå inte tillräckligt. Därför planeras ytterligare ett ställ liknande de befintliga intill den västra nedgången till tunneln under järnvägen. Det bygget ska vara klart till sommaren.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.