Mildare väder – då kan det bli frosthalka

Hässleholm – Varmare luft kommer in från sydväst och lägger sig på vägarna som fortfarande är nedkylda efter minusgraderna under måndagen.
Hässleholm • Publicerad 6 januari 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: TT
Foto: TT

– Varmare luft kommer in från sydväst och lägger sig på vägarna som fortfarande är nedkylda efter minusgraderna under måndagen. Luften kyls av och bildar frosthalka, säger meteorologen Alexandra Ohlsson vid SMHI i Norrköping. – Det gäller att bilister, cyklister och fotgängare tar det försiktigt under hela tisdagen – inte minst sent på kvällen och natten mot onsdagen då södra Sverige får nederbörd i form av blöt snö, tillägger hon. På onsdagen blir det återigen kallt med ny risk för frosthalka, eftersom uppvärmda vägar plus blötsnö under senare delen av tisdagen fryser till.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.