Omdiskuterat mål gav Rögle segern

Sport HV 71 kom till Lindab Arena som seriens absolut formstarkaste lag.
Sport • Publicerad 6 januari 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
gjorde det avgörande målet i måndagens match mot HV 71. Foto: Scanpix
gjorde det avgörande målet i måndagens match mot HV 71. Foto: Scanpix

HV 71 kom till Lindab Arena som seriens absolut formstarkaste lag. Men det var inget som Rögle brydde sig om. Hemmalaget var ute efter säsongens första seger över Jönköpingslaget efter tre uddamålsnederlag tidigare. Och visst fick skåningarna sin revansch. Mycket tack vare magiskt spel av kedjan med bröderna Cam och Chris Abbott tillsammans med Mikael Gath. - Vi spelade väldigt bra och vi vann som ett lag. Det är en otrolig publik att spela inför vilket ger oss extra energi, säger Chris Abbott. Det var ändå HV 71 som inledde målskyttet genom Björn Melin som omarkerad sprätte upp pucken bakom Cristopher Nihlstorp. Men Rögle kom omgående igen och bröderna Abbott klev in i handlingen på allvar. Först kvitterade Cam snyggt efter att ha lurat ner Andreas Andersson i friläge och knappt tre minuter senare var det dags för Chris. Hans tänkta passning vallades via HV:s back Nicholas Angell in i mål. Mål nummer tre bakom Andersson kom redan efter 59 sekunders spel i akt nummer två. Cam fann Chris Abbott vid bortre stolpen och 3—1 var ett faktum. Åtta minuter senare fick den tredje länken i kedjan, Mikael Gath, enkelt skjuta in fyran. HV71 såg då ut som ett slaget lag och tränare Kent Johansson tog timeout. - Inför sista perioden frågade jag mina spelare vilka som ville vara med, säger HV71:s tränare Kent Johansson. Något som fick fart på serietvåan. Martin Thörnberg, Kristopher Beech och Jukka Voutilainen såg till att det plötsligt var kvitterat nio minuter in i sista perioden. Men Rögle och bröderna Abbott gav sig inte. Chris satte sitt tredje för kvällen bara 16 sekunder efter kvitteringen. Men målorgien stannade inte där. 49 sekunder senare kvitterade HV ännu en gång. Det blev ändå Chris Abbott som fick sista ordet. Han tryckte in 6—5 som dock blev ordentligt omdiskuterat efteråt. - Alla såg väl att det var en spark, jag tycker det är en skandal. Ska vi ha målkamera måste de som bestämmer vara opartiska, säger Kent Johansson. Han fick också visst medhåll av tränarkollegan Peter Johansson i Rögle. - Sista målet var skönt att få, men det är beklagligt om det är en spark vilket det såg ut att vara, säger han. Spark eller inte, Rögle har två raka segrar och är därmed på något säkrare slutspelsmark.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.