Sjöviken tog sig till kvarten i svenska Cupen

Sport – Dessutom är det nu klart att vi får två mycket bra nyförvärv inför säsongen, förklarar Jan-Åke Persson .
Sport • Publicerad 6 januari 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

– Dessutom är det nu klart att vi får två mycket bra nyförvärv inför säsongen, förklarar Jan-Åke Persson . Förutom Filip Johansson från Sölvesborg som fanns med redan i cupspelet är också Åhus mycket duktige Lars Peter Nilsson klar för Hässleholmsklubben. Redan under lördagens tävlingar i Olofström imponerade Sjövikens förstalag och vann samtliga fem matcher i gruppspelet. – Speciellt kul att vi kunde få revansch på Gullbergsbro vilka snuvade oss på elitserieplatsen i höstas, anser Persson. 16 lag återstod inför söndagens cupspel och även Sjövikens andralag tog sig dit men fick ge sig direkt mot starka BGK Jönköping med förre Ringenspelaren Martin Sjöberg i laget. I kvartsfinalen var det Sjövikens förstalag med Daniel Källström, Jan Åke Persson, Filip Johansson och Leif Nilsson som ställdes mot elitklubben från Jönköping. – Vi ledde faktiskt med fyra slag väldigt sent i den matchen men darrade lite och tappade allt på bara en bana, berättar Persson. Jönköping vann till slut matchen med 94 mot 96 men elitklubben förlorade senare i finalen mot Tantogården från Stockholm. Noterbart också att en annan elitklubb Uppsala åkte ut redan i kvartsfinalen. – Lite blandade känslor men det här var ändå ett bra kvitto på att vi kan gå en intressant säsong till mötes, menar Jan-Åke Persson.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.