Ett års fängelse för stickmed multiverktyg

Nyheter Båda männen var spritpåverkade när händelsen inträffade i maj förra året.
Publicerad 7 januari 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

Båda männen var spritpåverkade när händelsen inträffade i maj förra året. 51-åringen har sagt att han saknar tydlig minnesbild av händelsen och kan därför varken erkänna eller förneka. Av polisutredningen framgår att de båda männen besökt ett par i en villa Osby där de suttit och pratat över några groggar. Den ene gästen retade sig på att värdparet – som han tyckte – satt och tjafsade och hotade därför att ge kvinnan stryk. Då reste sig 51-åringen – enligt uppgift för att försvara kvinnan – och målsägaren satte upp händerna för att skydda huvudet mot vad han trodde var ett knytnävsslag. Sedan minns han inget förrän han vaknade till på sjukhuset. Där konstaterades det att mannen fått tre tvärgående snitt på vänster underarm och förlorat betydande mängder blod. Skadorna tydde på att mannen misshandlats med en kniv eller något liknande föremål. När 51-åringen greps påföljande dag hade han ett multiverktyg med bland annat ett knivblad fastspänt i bältet. Analyserna visade att målsägarens blod fanns både på verktyget och på 51-åringens byxor och händer. Rätten anser det därför ställt utom tvivel att 51-åringen angripit kompisen med kniven på ett så hänsynslöst och rått sätt att gärningen måste bedömas som grov misshandel. Utöver det ettåriga fängelsestraffet ska 51-åringen betala 23 000 kronor i skadestånd till offret varav 7000 kronor utgör ersättning för det ärr denne fått på armen. Den åtalade har inte tidigare dömts för något våldsbrott.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.