Jullovet tog slutoch snön kom

Nyheter Trots ett strålande vinterväder var det relativt tomt i backarna och på isen under jullovets sista dag.
Publicerad 7 januari 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Sista dagen på jullovet kom snön. På "fritids" på Prästavångskolan i Broby njöt barnen av riktig pudersnö. Foto: Stefan Sandström
Sista dagen på jullovet kom snön. På "fritids" på Prästavångskolan i Broby njöt barnen av riktig pudersnö. Foto: Stefan Sandström

Trots ett strålande vinterväder var det relativt tomt i backarna och på isen under jullovets sista dag. Tydingesjöns is var täckt av snö, vilket troligen också gjorde att skridskoåkarna höll sig hemma. På Bandydammen i Broby hade Charlie Truedsson, André Aurell, Nathalie Truedsson och Alexandra Glimbrink skottat undan snön för att kunna spela ishockey. En liten målbur och fyra spelare räckte väl för att få igång en match innan det är dags för en ny skoltermin. I backen bakom Trollarinken i Glimåkra hade Lena Celander satt sig med näsan mot solen. I själva backen kastade sig barnbarnen Linnéa och Albin Celander ut på sin snowracer. Tunga steg uppför backen och full fart ner. Tunga steg uppför och full fart ner. Linnéa och Albin skiftades om att dra snowracern uppför den branta backen. – Linnéa och Albin bor i Älmhult och varit här och hälsat på några dagar, berättar Lena och plockar fram varm choklad och bullar. Ikväll är det dags för dem att åka hem. I Sibbhult har barnen på förskolan gått in för att äta lunch. Gatorna är tomma denna första arbetsdag efter alla helger. På en sidogata drar Patricia Svensson och Wilma Pylkonen lille Liam Svensson på en pulka. Det gäller att få lite frisk luft så här sista dagen på lovet. Lite mer liv och rörelse är det på Prästavångsskolan där fritidsbarnen är ute för att få frisk luft. Pulka, snöbollskrig och röda kinder. För alla barnen är däremot inte de lediga dagarna över. – Nä, på söndag åker vi till fjällen för att åka skidor, berättar Lukas Hansson och ser nöjd ut. Å du, vi ska bo mitt i backen. Killarna skrattar och kastar upp pudersnön som faller som ett glittrande pulver över de varma vinteroverallerna.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.