Släck julbelysningen på dagen

Opinion n Nu när det är så många som har julbelysning så tycker jag ändå att folk borde ta och tänka på att inte hålla på att slösa på elen i onödan oavsett om det är lågenergilampor eller annat.
Opinion • Publicerad 7 januari 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

n Nu när det är så många som har julbelysning så tycker jag ändå att folk borde ta och tänka på att inte hålla på att slösa på elen i onödan oavsett om det är lågenergilampor eller annat. För vi har ju ett klimat att tänka på. Då tycker jag inte att man ska behöva ha tänt alldeles i onödan. Jag föreslår att ni som har julbelysning, ljusstakar och adventsstjärnor med mera släcker dem under dagen, så kan ni tända igen framåt kvällen. Det finns inget skäl till att man ska slösa med belysning mitt på dagen, det är bättre att man släcker ner under dagtid mellan 8 och 15. Det är viktigt att spara på strömmen, allt miljötänkande försvinner när det blir jul och nyår. Tänk på det och släck ner belysningen under dagen och tänd igen efter klockan 15. Tack för mig!

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.